Ученици от Сливен се подготвят за успешна професионална кариера

Кампанията Trends of Tomorrow 2014 на Samsung и JobTiger запознава ученици с професиите на бъдещето.

Над 200 гимназисти от Сливен получиха професионални съвети за бъдещото си кариерно развитие в рамките на програмата Trends of Tomorrow, организирана от Samsung, с подкрепата на JobTiger. В продължение на три дни се проведоха срещи с ученици от 10 и 11 клас на Природо-математическа гимназия „Добри Чинтулов“, Професионална гимназия по икономика „Проф. д-р Димитър Табаков“, Хуманитарна Гимназия „Дамян Дамянов“ и ПГ по механотехника.

TOT 2014_PG po IkonomikaВ часа на Trends of Tomorrow младежите се срещнаха със специалисти по човешки ресурси на JobTiger, както и с представител на Samsung България – Нора Игнатова, Mениджър ключови клиенти.  Гимназистите имаха възможност да се запознаят с най-новите тенденции на пазара на труда, актуалните професии в близкото бъдеще, как трябва да се подготвят, за да могат адекватно да отговорят на очакванията на работодателите, както и кои са специфичните дигитални умения, които ще трябва да усвоят, за да се реализират успешно.

TOT 2014_PMG Dobri ChintulovУчениците преминаха и специален личностен тест, адаптиран от специалистите на JobTiger. Резултатите от теста подчертават силните качества на учениците, дават им насока кой тип професии биха били най-подходящи за тяхната личност и в каква среда ще чувстват най-добре. В допълнение, до края на 2014 г., кариерните консултанти на JobTiger са на разположение на младежите за лично обсъждане на резултатите от теста.

„Възможността за ориентиране, която предлагаме на младежите в рамките на програмата Trends of Tomorrow, е много важна и в много подходящ момент. Стараем се да им помогнем да получат по-добра представа за механизмите на пазара на труда, за да са по-подготвени и конкурентоспособни. Професионалното ориентиране ще им помогне да изберат вярната посока, в която да се развиват и към която да съсредоточат усилията си. Така шансовете за успешна реализация пред тях са значително повече и искрено се надявам, споделяйки своя опит и знания, да вдъхновим тези млади хора и да им дадем увереност да следват мечтите си за успешна кариера и бъдеще“, заяви Нора Игнатова, Samsung България.

TOT 2014_PG po Ikonomika3

Тестът „Коя е моята професия?” е достъпен и онлайн във фейсбук страницата на кампанията Trends of Tomorrow (https://www.facebook.com/SamsungTrendsBG) и на страницата на JobTiger (https://jobtiger.tv/trendsoftomorrow), така че всички заинтересовани млади хора, които не могат да се включат в личните срещи със специалисти, да имат възможността да го попълнят, а след това, ако желаят, и да се консултират за своето професионално ориентиране.

Четвъртото издание на програмата на Samsung стартира през април с отворен клас във Втора английска езикова гимназия „Томас Джеферсън” в София. За пролетното издание на кампанията бяха проведени общо 36 подобни срещи с учениците от 10 и 11 клас в София, Видин, Пазарджик и Велико Търново, а над 3000 бяха попълнените онлайн тестове. През октомври екипът вече посети училища в Ловеч, Шумен и Хасково.

Публикации от серията