УниКредит Булбанк на Be IT Conference 2015: „Трудно се намират подготвени специалисти“

На 15 май, в София, се проведе второто издание на технологичната конференция, организирана от JobTiger – Be It Conference. Събитието бе организирано в хотел Suite и бе насочено към младите специалисти в IT сферата. В рамките на 15 уъркшопа признати IT експерти от водещи български и международни компании представиха интересни и актуални тенденции в бранша, а стотици млади хора можеха да зададат своите въпроси, да се ориентират в различни области на IT сферата и да се включат в томболи с награди.

Сред лекторите бе и Вергилий Мавродиев от УниКредит Булбанк. Той сподели знания в областта на базите данни и разказа на екипа ни кои са актуалните тенденции в момента. Г-н Мавродиев каза също, че трудно се намират подготвени хора в тази област и призна, че младите специалисти обикновено повече се вълнуват от конкурентни ниши като мобилните и уеб приложения. Той отправи съвет към тях да търсят компании с традиции, в които могат да придобият сериозен опит.

За доброто настроение и енергията на посетителите се погрижиха baristo с ароматно кафе, Nestle България със сладки изкушения, енергийни напитки осигуриха Red Bull, вкусната пица бе от Domino’s, коктейлите бяха от Club Mate и не на последно място, имаше за всички и промо код за безплатно пътуване за нови потребители на Uber. С награди се включи още и SuperHosting, а традиционно, голямата награда в официалната томбола (Blade 180 QX HD Bind N Fly квадрокоптер), бе предоставена от JobTiger. Официален спонсор на събитието бе SBTech.

Be IT се осъществи с медийната подкрепа на Jobtiger.TV, Yatoto, Предприемач.com, CooliceHost, Kaldata, Международната награда на херцога на Единбург, BGMaps, NewTrend.bg, Seminari365.com, Smart News, SocialEvo, ITeventZ, 9 Academy, Start It Smart, Silicon Drinkabout, ComputerWorld.

Публикации от серията