Борислава Баракова – „Координатор социални медии и дигитална комуникация“ в Toyota Balkans

Кратко представяне на компанията

Inchcape PLC е един от най-големите дистрибутори на автомобили в света. Създадена през 1847 година, в компанията работят 15,000 служители на 34 пазара в света.

Тойота Балканс ЕООД, като част от Inchcape, е официален дистрибутор на Toyota и Lexus за територията на България, Северна Македония и Албания. Следвайки последователна и успешна стратегия по маркетинг и продажби през своите повече от 25 години присъствие, ние постигнахме стабилен растеж и водеща позиция на пазара, както в областта на продажбите, така и в предоставянето на незабравимо клиентско изживяване.

Кратко представяне на стажанта:

Името ми е Борислава Баракова и съм студентка четвърти курс специалност „Японистика“ в Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Понастоящем заемам длъжността „Координатор социални медии и дигитална комуникация“ в Toyota Balkans и от скоро съм стажант и към Национална галерия „Квадрат 500“.

 • Как започна твоят път в Toyota Balkans и как научи за стажантската програма?
  • За стажантската програма на Inchcape, дистрибуторът на Toyota и Lexus, научих от свой преподавател в университета, във връзката, че в онзи момент тя ни преподаваше дисциплината „Японски пазар на труда“. Подадох документите си, минах през няколко интервюта и от компанията се спряха на моята кандидатура.
 • Как този стаж ти помогна в развитието на професионални знания и умения ?
  • Този стаж бяха първите ми стъпки в корпоративния свят и първоначално бях доста притеснена, както са и повечето млади хора в подобна ситуация. Но колегите ми и самата компания застанаха зад мен и бяха изключително отзивчиви и подкрепящи във всеки един момент. Това ключово допринесе да се интегрирам за много кратко време в работния ритъм и естеството на автомобилния бизнес, придобивайки и развивайки ключови професионални умения, които биха ми били от полза във всеки един бранш в бъдеще.
 • С какво се занимаваше в началото и как се развиха твоите задължения?
  • В началото основните ми задължения бяха към отдел „Клиентско изживяване“ – първоначално, успоредно със задължителните обучения, започнах постепенно да подпомагам колегите от отдела с различни клиентски запитвания. След като се почувствах комфортно в усвоената материя, станах посредник между Toyota, Inchcape и външна компания, която пое обработката на онлайн запитванията ни, както и кол центъра в последствие, като за тази цел изготвих база данни с най-често задаваните въпроси и отговори.
 • Кой беше най-интересният ти проект/ дейност от стажа?
  • Според мен за един стажант най-важното, за да се почувства комфортно в новата среда, е постоянната комуникация и черпенето на опит. Може би затова най-интересната ми дейност от стажа бяха ежеседмичните срещи на отдела и тази с ръководителя на стажантската ми програма. На пръв поглед нещо съвсем базово, което вече е част от рутината на работния ми процес, тогава беше ключово за това не просто да добия реална представа за бизнеса, но и да направя равносметка сама за себе си дали той е „моето нещо“ и това, с което искам да се занимавам в бъдеще.
 • Какви са твоите очаквания по отношение на бъдещата ти кариера в компанията?
  • Това, което започна като тримесечна стажантска програма, вече се превърна в повече от година и половина опит, нови предизвикателства и постоянно развитие. Аз съм от хората, които нямат очаквания как нещо трябва да се развие, но винаги работят с поглед към бъдещето. Затова вярвам, че ако продължавам да се стремя да се развивам като професионалист, това ще бъде реципрочно облагодетелстващо както за мен, така и за компанията.
 • Защо би препоръчала вашата фирма и стажантска програма ?
  • Бих препоръчала нашата компания, защото за мен тя надхвърли всякакви първоначални очаквания. Вярвам, че Inchcape, дистрибуторът на Toyota и Lexus, би осигурила нужната подкрепа на всеки млад човек, който не просто иска да започне своята кариера, а и да работи за нейното развитие в дългосрочен план.

Свързани публикации