Утре стартира най-утвърденият кариерен форум – „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“

Утре стартира най-утвърденият кариерен форум – „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“

JobTiger и Нестле България имат удоволствието да Ви поканят на официалното откриване на най-големия кариерен форум в България „Национални дни на кариерата” 2017 – Добра Кариера, Добър Живот, което ще се проведе на 14 март (вторник), от 10.00 часа, в Националния дворец на културата, ет. 2.

В официалното откриване ще вземат участие:

 • Тодор Чобанов – Заместник-кмет „Култура, образование, спорт и превенция на зависимости” в Столична община;
 • Представител на Министерството на образованието и науката;
 • Представител на Министерството на труда и социалната политика;
 • Ангел Ангелов, началник отдел „Услуги по заетостта“ в Агенция по заетостта;
 • Светлозар Петров – управител на ДжобТайгър ООД;
 • Еммануел Артур – изпълнителен директор на Нестле България;
 • Аделина Костова – мениджър „Човешки ресурси“ в Нестле България.

„Национални дни на кариерата“ – Добра Кариера, Добър Живот е най-утвърденият форум за студентски стаж и кариера. Събитието се провежда в 7 града в България – София, Варна, Русе, Свищов, Велико Търново, Бургас и Пловдив, а входът за посетители е свободен!

Основната цел на форума е работодателите да се срещнат със своите потенциални служители, а студентите и младите специалисти да открият възможности за професионална реализация. През изминалите 16 години „Национални дни на кариерата“ се доказа не само като най-мащабното кариерно събитие в страната, но и като място, откъдето са започнали много кариерни пътища. На много от щандовете днес, от страна на фирмите стоят хора, намерили първата си работа или стаж, на същия форум преди години.

И тази година кариерният форум ще се проведе в седем града, както следва:

 • София – 14-15 март, Национален дворец на културата, ет. 2;
 • Варна – 20 март, Swiss Belhotel;
 • Русе – 22 март, Русенски университет „Ангел Кънчев“;
 • Свищов – 27 март, Стопанска академия „Д. А. Ценов”;
 • Велико Търново – 29 март, Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий”, пети корпус;
 • Бургас – 3 април, Бургаски свободен университет;
 • Пловдив – 5 април, Пловдивски панаир, Конгресен център.

„Национални дни на кариерата“ се организират за шестнадесета поредна година от компанията за комплексни HR услуги JobTiger. Генерален спонсор е Нестле България – най-голямата компания за храни и напитки в България.

За организатора JobTiger:

JobTiger.bg е първият кариерен сайт в България, създаден през 2000 г. След повече от 16 години опит и международно ноу-хау имаме над 30 000 клиенти и контакт с повече от 325 000 кандидати за работа. През годините развихме дейността си в посока изграждане на утвърдена HR агенция с иновативен и икономически ефективен подход. Освен пълен набор от услуги по подбор на персонал, екипът ни е и най-големият организатор на събития в страната, сред които най-мащабният кариерен форум в България – „Национални дни на кариерата” и първият изцяло онлайн форум „Виртуални дни на кариерата“. Специалистите в JobTiger провеждат и редица кариерни обучения, а през последните години компанията предлага пълен набор от Employer Branding активности на своите клиенти.

Сред успешните проекти на JobTiger са и кариерният онлайн портал – JobTiger.tv, създаден през 2012 г., където всеки може да научи полезни съвети за своето кариерно развитие и пазара на труда. Фирмата създава и Audit Advice Associates (AAA) – компания, специализирана в HR одит.

За генералния спонсор Нестле България:

За последните 23 години в България Нестле се утвърди като един от най-големите стратегически инвеститори в страната, социално-отговорна компания и надежден работодател с над 1100 служители в цялата страна. Компанията има дългосрочни традиции в подкрепата и наемането на млади хора на работа и вече над 20 години развива стажантските си програми. В рамките на инициативата „Нестле се нуждае от младите хора“ в България, над 300 младежи под 30-годишна възраст започват постоянна работа или стаж на различни нива и в различни отдели на компанията за периода 2014-2016 г. Нестле България пое ангажимент да продължи със стажантските програми, обучения и подготовка за работа до 2020 г. като предложи възможности за работа и обучение за още над 300 млади хора.

Като продължение на усилията в подкрепа на развитието на младежите, през 2016 г. Нестле България и партньорите ѝ от JobTiger стартираха съвместното провеждане на отворени часове за CV консултации в рамките на инициативата „Алианс за младежта“, които ще се състоят по време на предварителните срещи, организирани като част от Дните на кариерата, както и в специално обособен кът по време на откриването на форума в София. Освен критериите за подготовка на успешно CV, сред темите, по които младите хора ще могат да получат консултации са: как да оставиш добър дигитален отпечатък; какви са каналите, по които можеш да търсиш работа или свободни стажантски позиции, твоят LinkedIn профил и други.

Публикации от серията