В „Български награди за уеб“ 2013 ще се борят 156 участника

Записванията за участие в за конкурса „Български награди за уеб“ 2013 приключиха.Тази година заявленията бяха над 170, като до конкурса бяха допуснати 156 участника:

  • Традиционно, най-много проекти се състезават в професионалния панел. Одобрените участия там са 53.
  • Голям интерес има и към създадения през миналата година маркетингов панел, където участията тази година са над два пъти повече, в сравнение с 2012-та – 47.
  • Отражение на свития медиен пазар у нас са изключително малкото проекти, записани за участие в секция „Медийни награди за уеб“ и докато в други категории броя на конкурсните проекти бележи ръст, заявилите участие медии са едва 7.
  • Най-оспорвана в Браншовите награди е категория „Култура и изкуство, наука и образование“, в която за голямата награда ще се борят цели 9 проекта.
  • В Професионални награди, конкуренцията е най-голяма в категории „Мобилно приложение“ и „Най-добър продуктов и корпоративен сайт“.
  • В маркетинговия панел, най-много участия (14) има регистрирани в категория „Кампания в социалните мрежи“.

Традиционно за конкурса „Български награди за уеб“, проектите заявили участие са на много високо професионално ниво, което е предпоставка за една оспорвана и изключително интересна кампания.

Може да видите обявените участници на http://webawards.bg/bg/participant

До 24:00 часа на 20 юни 2013 г. (четвъртък) журито ще гласува, като номинира по трима финалиста в категория. Те ще станат известни и ще бъдат публикувани на сайта на конкурса в 12:00 часа на 21 юни 2012 г. (петък).

Избраните финалисти ще могат да защитят своите проекти на живо пред журито и широката аудитория на 24 и 25 юни 2013 г. в хотел „Арена ди Сердика”.

Публикации от серията