В кои индустрии се пие най-много

В кои индустрии се пие най-много

Помните ли Дон Дрейпър? Филмите понякога доста точно отразяват реалността. Рекламният бизнес официално е обявен за индустрията, в която се пие най-много. Поне според скорошно проучване на Нюйоркската компания The Hangover Club сред 500 от собствените им клиенти. Организацията се е специализирала в новаторска услуга – предоставяне по офисите на интравенозни електорлити, витамини и лекарства против повръщане и главоболие на корпоративни клиенти, които са прекалили с коктейлите предишната вечер.

Идеята, зародила се първо в главите на баща и син медици през 2013 г., очевидно набира скорост и вече съществуват няколко конкурентни компании, които я предоставят. Цената на едно подобно посещение може да достигне $250. Това обаче изглежда не е пречка пред желаещите бързо облекчение. The Hangover Club признават, че 30-те им медицински сестри са извършили 300 вливания само през май. Те дори са пуснали мобилен автобус, който извършва услугата. Пионерите в областта The I.V. Doctor още през миналата година се хвалеха с 60 медицински сестри на щат в Ню Йорк и още 12 в близкия курорт Hamptons.

Рекламната индустрия обаче не е единствената, която прекалява вечер с пиенето. В скорошното проучване на второ място сред махмурлиите се намират служителите в компании от финансовата сфера, следвани от корпоративното право, интернет/медии и връзки с обществеността. Според основателя на The Hangover Club това не е никак изненадващо – става въпрос основно за професии, в които се работи с важни клиенти с големи бюджети, които е нужно да бъдат забавлявани.

Снимка: The Hangover Club

Свързани публикации