Вече 18 години форумът „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ задържа младите специалисти в България

Над 170 български и международни компании ще се срещнат с младите специалисти на най-голямото кариерно изложение в България, организирано от JobTiger с дългогодишното партньорство на Нестле България. Едно от най-големите и значими предимства на форумите „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ е, че дават възможност на младите хора да срещнат на едно място представители на бизнеса в България, които да им помогнат да се ориентират какъв е пазарът на труда у нас и да им дадат съвети за успешната им професионална реализация.

„Национални дни на кариерата“ 2019 ще се проведе за 18-та година между 12 март и 8 април в осем академични града – София, Варна, Бургас, Русе, Свищов, Велико Търново, Габрово и Пловдив. Една от уникалните характеристики на събитието е, че по време на него се предлагат работни места не само в най-големите икономически центрове, но и в по-малки населени места, покривайки доста от българските региони. Това е и едно от големите постижения на JobTiger като организатор и израз на политиката на компанията да помага за развитието на пазара на труда в страната.

Нестле България следва неотлъчно своята политика за корпоративно-социална отговорност, насочена към насърчаване на младежката заетост и устойчиво развитие на бизнеса. Именно затова компанията е основен партньор на форума вече за 16-та поредна година.

През 2019г. форума ще бъде представен от над 170 фирми участници, работещи в многообразни бизнес сектори, включително: Информационни технологии, телекомуникации и ВРО; Финанси, банкиране, застраховане, счетоводство и одит; Фармацевтика/ Биотехнологии; Производство, търговия, продажби и обслужващи дейности; Производство и търговия с бързооборотни стоки; Транспорт и логистика; Човешки ресурси/Консултиране/Подбор на персонал; Организации с нестопанска цел; Пазарни проучвания, маркетинг и реклама; Автомобилна индустрия; Ютилити сектор / комунални услуги; Образование; Минна индустрия; Институции и Строителство.

Всяка година „Национални дни на кариерата“ се посещава от между 10 и 15 хиляди млади хора, като средно един на всеки шест посетители успешно започва работа или стаж. Това означава, че посещението на студентите и завършилите специалисти на форума им дава добър шанс за старт в кариерата и то в едни от най-добрите компании в страната. Като резултат от това през годините над 45000 души са намерили работа или стаж. Това е особено важно сега, когато намирането на нужните служители вече е въпрос на оцеляване за не един бизнес в България.

Организатор на форума е JobTiger, а основен партньор – Нестле България.

 

 Програма на форума

София – 12-13 март 2019 г. – Национален дворец на културата, ет. 3 и 4, 10:00-18:00ч.

Варна – 18 март 2019 г. – Дворец на културата и спорта, 10:00-16:00ч.

Бургас – 20 март 2019 г. – Бургаски свободен университет, 10:00-15:00ч.

Русе – 25 март 2019 г. – Русенски университет „Ангел Кънчев“, 10:00-15:00ч.

Свищов – 27 март 2019 г. – Стопанска академия „Д. А. Ценов“, 10:00-15:00ч.

Велико Търново – 1 април 2019 г. – Великотърновски университет, 10:00-15:00ч.

Габрово – 3 април 2019 г. – Технически университет, 10:00-15:00ч.

Пловдив – 8 април 2019 г. – Пловдивски панаир, Конгресен център, 10:00-16:00ч.

 

 За организаторите

За JobTiger

JobTiger стартира като първия кариерен сайт в България, създаден през 2000 г.

След близо 18 години работа компанията се разви като първата в България, предлагаща комплексно HR обслужване на клиентите си с международни опит и ноу-хау. Ние имаме над 30 000 клиенти и работим с повече от 325 000 кандидати за работа. През годините развихме дейността си в посока изграждане на утвърдена HR агенция с иновативен и икономически ефективен подход. Освен с портала за работа JobTiger.bg, пълен набор от услуги по подбор на персонал и отдаването на хора на временна работа, екипът ни се гордее и с това, че е най-големият организатор на събития в страната, сред които най-мащабният кариерен форум в България – „Национални дни на кариерата” и първият изцяло онлайн форум „Виртуални дни на кариерата“. Специалистите в JobTiger провеждат и редица обучения, HR конференции, а през последните години кампанията предлага пълен набор от Employer Branding активности на своите клиенти. Сред успешните проекти на JobTiger е и Audit Advice Associates (AAA) – първата компания в България, специализирана в HR одит. Пълният набор от услуги, които JobTiger предлага, можете да видите на JobTiger.net

 

За генералния спонсор Нестле България

Нестле България е основен партньор на „Национални дни на кариерата – Добра кариера, Добър живот“ за 16-та поредна година. Компанията вече 25 години е стратегически инвеститор и помага на младите специалисти в страната да открият своя кариерен път и да се развиват в желаната професионална сфера. Нестле България развива своите стажантски и практикантски програми вече повече от 20 години. Като част от инициативата „Нестле се нуждае от младите хора“ за периода 2014 – 2018 г. компанията осигури възможност за работа, стаж или практика на над 550 млади хора до 30-годишна възраст и организира над 300 събития, насочени към подобряване на готовността на младите хора в техните първи кариерни стъпки. И през тази година на щанда на Нестле България всички посетители на кариерния форум ще имат възможността да се срещнат с мениджъри на ръководни позиции в компанията и да чуят каква е формулата на успеха от първо лице. В специално организираната CV работилница младежите ще могат да се посъветват с представителите на Нестле България и да им зададат въпроси, свързани с кариерните възможности в компанията.

 

Медийни партньори: Legion Run, Кариери, Аз мога тук и сега, Кариера за теб, Buljobs, 9 academy, Международната награда на херцога на Единбург – България, Able Mentor, сп. Журнал за жената, Uchi.bg, teenews.eu, Design weekend 2019, сп. Българска Наука, JobTiger.tv, HRindustry.bg, езикови училища Intellect, ISIC България.

Свързани публикации