Велислава Попова: „Най-важната промяна я правиш през себе си“

Промяната започва, когато промениш себе си. Всеки с усилията в своята среда, или изскачайки извън нея, може да допринесе за трансформацията. Хората не трябва да мислят, че нищо не зависи от тях. „Поне трябва да опиташ да го направиш“, казва Велислава Попова, главен редактор на „Дневник“.

Според нея личното обвързване с образователни инициативи е един от осъзнатите от много хора начини да въздействаме за нужните промени. И това трябва да се случи още на ниво ученици и студенти, за да може резултатите след това да се отразят на цялото общество.

Също така Велислава съветва да бъдете уверени в това, което сте открили, че харесвате да правите. Ако не сте – продължавайте да го търсете и не се заблуждавайте от близките си, средата и моментните тенденции, а правете това, което ви е на сърце. „Може да си супер добър и готин сервитьор, може да си мениджър или може да си учител, но да си намериш мястото и да си себе си“, съветва тя.

Чуйте повече във видеото, което записахме по време на събитието „Лаборатория за жените лидери“, което се проведе за втори път в София на 16 юни.

Свързани публикации