Водещата ИТ компания CSC обяви над 100 свободни позиции за софтуерни специалисти

Спонсорирана публикация

Международният гигант разширява безпрецедентно дейността си в България и предлага много нови работни места за младши и старши ИТ специалисти с различен профил и умения. 

На 10 март ще стартира поредното ежегодно издание на най-големия форум за стаж и кариера в България – „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“. В изложението ще участва и водещата международна софтуерна компания CSC. Имахме възможност да разговаряме с г-н Нийл Браунли, който ни разказа за плановете на българския офис на CSC и за отличните перспективи, които компанията предлага в кариерен план.

Нийл Браунли е новият Генерален Директор на CSC България – водеща ИТ компания, стратегически позиционирана като ключов център за доставка на изнесени услуги за CSC. Централният офис на фирмата се намира в София, но има офис и във Варна.

По време на интервюто с JobTiger.tv Нийл Браунли разказа за очакванията си относно тазгодишното участие на компанията в най-големия форум за работа, стаж и кариерно развитие – „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ 2015.

В условията на бързоразвиващата се ИТ индустрия в глобален аспект, CSC България се радва на безпрецедентен растеж в стремежа си да доставя нови и допълнителни услуги. Ето защо, за 2015 година компанията отваря над 100 свободни позиции, варирaщи от младши до старши ИТ специалисти – програмисти и администратори – от всички области на своята дейност с умения в Java, Oracle, MS SQL, C/C++, .Net и др.

Нийл Браунли изтъкна колко жизненоважни са подобни форуми, по време на които, от една страна, компанията може да привлече и да говори директно с младите хора, а от друга, CSC България ще може да представи много по-конкретно дейността си.

Запитан какво, освен задължителните технически умения, търси у бъдещите ИТ специалисти, желаещи да бъдат част от глобалната корпорация CSC, г-н Браунли отговори:

„Това, което търся у младите хора, е характер. Ако притежават правилния характер с правилното поведение, ние можем да ги обучим на останалите умения. А и те са млади, така че ще развият тези умения с времето и ние като работодател искаме да насърчим и да ги научим на това. Но разчитаме на хора с точния характер и с точното поведение … и хора с усмивка!”

Относно подготовката на младите специалисти и възможностите за обучение, които компанията предлага, Нийл Браунли изтъкна онлайн модули като CSC Университет, както и традиционните вече и добили популярност сред младите ИТ специалисти CSC Академии в София и Варна и др.

По време на интервюто, Нийл Браунли беше помолен да даде съвет на младите хора, търсещи професионално развите в сферата на ИТ в България:

„Трябва да разговарят с възможно най-много компании; трябва да са наясно относно какво те самите се опитват да постигнат; кой може да им предложи известна стабилност, разнообразие и опит, възможност да учат и да правят нови неща. Така че, трябва да разговарят с възможно най-много хора и да се присъединят към CSC.”

Публикации от серията