Все повече фокусът на фирмите и специалистите по подбор и човешки ресурси се премества върху развитието на хората

Все повече фокусът на фирмите и специалистите по подбор и човешки ресурси се премества върху развитието на хората

На 2 октомври в конферентния център на Capital Fort ще се проведе еднодневна международна конференция – HR and Business Leaders Summit, част от срещите Business Leaders and HR Meetup, на която ще се обсъждат интересни теми, свързани с фокуса към служителите – обучение, развитие, лидерство, мотивация и ангажираност и т.н. Присъстващите ще могат да почерпят опит от интересни лектори от различни страни.

Все повече фокусът на фирмите и специалистите по подбор и човешки ресурси се премества върху развитието на хората, което е свързано с повишаване на знанията и уменията, с повишаване на мотивацията и ангажираността им и с развитието на фирмена култура, която да гарантира постоянния стремеж към усъвършенстване и подобряване на резултатите.

Все по-често компаниите намират смисъл в адаптирането на нови практики, както и нуждата да намерят нов начин да достигнат до своите потенциални и текущи служители, за да си спечелят тяхното доверие и да могат да разчитат на тяхната мотивация и лоялност. Те са изправени пред предизвикателството да преосмислят стратегията си за управление на човешките ресурси и да обновят процеса на привличането на талантите. Все повече компании не жалят средства и време, за да покажат пред настоящите и бъдещите си служители, че те са водеща компания, чиито фокус е обърнат към служителите.

Необходимо е работодателите да фокусират своето внимание върху стимулирането на ангажираността на служителите и не на последно място да инвестират в развитието им. Това е и основната причина темата на международната конференция HR and Business Leaders Summit да е фокусът към служителите и всички работилници да са обърнати към програмите за развитие и цялостното подобряване на така наречения Employee experience, който е свързан с наблюденията и възприятия на работника относно трудовата му заетост в конкретна фирма.

Голяма част от програмата на HR and Business Leaders Summit са практическите работилници. Темите са разнообразни и обхващат всички интересни и актуални тенденции в световен мащаб. В сутрешния блок посетителите ще могат да избират между темите Learning Design; Роли, представяне и екип: игра на аналогии между света на спорта и света на организационната психология и Използване на технологии при изследване на ангажираността. Първият семинар ще бъде воден от Олимпия Меса и ще се фокусира към придобиване на практически опит, в който обучители, консултанти, инструкторски дизайнери и професионалисти в областта на човешките ресурси, ще учат и изживяват рамката, която интегрира обученията, базирани на мисловните карти, разказването и споделянето на истории и опит, гемификейшън, обогатяването и визуалното мислене в рамките на обученията в изготвянето на дизайн на курса. Вторият уъркшоп ще постави паралел между спортната и организационната психология, като използва спортната метафора като ключ към разбирането на значението на човешкия фактор при постигането на високи бизнес резултати. Някои основни понятия, характерни за спортния език, като „индивидуална роля“, „пърформанс“, „екипни постижения“ и „мотивация“ ще ни помогнат в тази игра на аналогии между света на спорта и света на бизнеса. Той ще бъде воден от Тодор Тодоров – криминален психолог и управител на АСЕС ЕООД и Тити Папазов – треньор по баскетбол на “Левски Лукойл”.

Следобедният блок също дава възможност на присъстващите да избират между три теми: Развитие на лидерите; Бизнес симулации в обученията и Design thinking при подготовка на въвеждащо обучение. Първата тема ще постави акцента на пътя, който неопитен млад човек трябва да извърви, за да стане добър и вдъхновяващ лидер. Йелена Сивчев, Мениджър за развитие на лидерство в Източна Европа в Sitel и Йована Анджелич, бизнес партньор за Източна Европа в Sitel, споделят своя опит от Sitel, бързо развиваща се компания в BPO сектора, в която хиляди млади хора са имали шанса да се развият през последните 7 години, включително и самите те.

Оставащата част от програмата събира трите потока в една интересна дискусия, чийто основен фокус отново е служителя и employee centric подходите. По време на дискусионната програма ще имате възможност да обмените гледни точки с HR специалисти и бизнес лидери от различни бизнес сектори, сред които Георги Узунов, Генерален мениджър за Източна Европа в Sitel, Димитър Цоцорков, Председател на Надзорния съвет на „Асарел Медет“ АД, Елена Маринова, Президент на Musala Soft, Левон Хампарцумян, Изпълнителен директор и председател на управителния съвет на UniCredit Bulbank, Радомир Чолаков, Изпълнителен директор на Каолин АД, Светлозар Петров, управител на JobTiger и др.

Билети може да заявите тук: https://jobtiger.events/hrbls/

Организатор на Конференцията е JobTiger, а генерален спонсор – Paysafe.

Свързани публикации