Втора година поред стъпка напред за Райфайзенбанк с участието в Scale Up Your Career

Scale_Up_Participants_JTTV_nodl_jttvsize

Ирина Заркова, която е Supervisor, Talent Acquisition and Employer Branding Section в отдел Човешки ресурси на Райфайзенбанк, разказва за кариерното развитие в компанията.

Райфайзенбанк за втора поредна година прави стъпка напред с участието в Scale Up Your Career на 29 септември 2020 г. Събитието ще се проведе между 10:00 и 16:00 часа в Интерпред – СТЦ София.

1. Какво търси Райфайзенбанк в хората, които искат да станат част от екипа? Какви ценности трябва да се откроят в кандидатите, за да паснат на организационната ви култура?

Райфайзенбанк търси амбициозни и талантливи кандидати, които да припознаят ценностите на организацията: сътрудничество, проактивност, учене и отговорност. Именно тези ценности правят нашата корпоративна култура уникална – държим на добрата работа в екип, на инициативност у служителите и предприемачески дух, залагаме и инвестираме много в ученето и развитието на хората в компанията и не на последно място ценим личната и обществена отговорност.

2. Защо за вас е важно позиционирането на Райфайзенбанк на кариерни събития? Как подобни участия подпомагат развитието на вашата работодателска марка?

Участието на кариерни събития ни помага да представим Райфайзенбанк като модерна компания, с продуктивна и позитивна работна среда. Все още битува схващането, че банките са по-консервативно и скучно място за работа и в този ред на мисли, кариерните събития са един от начините да разбием тези стереотипи и клишета, като дадем фокус на модерните и иновативни практики, които се прилагат в компанията, интересните роли и позиции, които се отварят при нас, както и възможностите за професионално израстване.

3. Каква е вашата мотивация да се представите като работодател за втора поредна година в Scale Up Your Career?

Scale Up Your Career е форум, в който се включваме с голямо желание. Участваме за втора поредна година, защото събитието е полезно за нас, среща ни със способни и интересни кандидати, дава ни още една възможност да се позиционираме като един от най-големите, стабилни и предпочитани работодатели в България.

4. Как оценявате миналогодишното участие и с какви кандидати имахте възможност да се срещнете?

Компаниите могат да извлекат ползи от всяко свое участие на подобни събития. На миналогодишното Scale Up Your Career срещнахме много и различни кандидати – експерти в областта на продажбите и обслужването на клиенти, маркетинг и HR специалист, представители на ИТ средите и други.

5. Как Райфайзенбанк може да ускори кариерното развитие на посетителите на Scale Up Your Career 2020?

Развитието на служителите ни е стратегически приоритет и сериозна инвестиция под формата на програми за обучение, социални инициативи и тиймбилдинги. Кариерните пътеки, разработени за голяма част от позициите в банката, дават яснота на служителите ни за възможностите за израстване в компанията.

6. Какво очаквате от събитието Scale Up Your Career на 29 септември?

Ситуацията с COVID-19 ни изправя пред малко по-различни условия на провеждане на кариерни събития в присъствен формат. Надявам се да имаме възможност да се срещнем и да поговорим с ентусиазирани и мотивирани кандидати.

Свързани публикации