Втори национален конкурс за есе на Клуб „Финанси“

Клуб „Финанси” при едноименната катедра на Икономически университет – Варна организира за втора поредна година конкурс за есе.

След като миналата година в надпреварата се включиха 180 студенти от 17 университета, през 2015 г. Клубът разширява мащаба на конкурса и дава възможност на учениците да участват. Темите са „Какви може да са причините за следващата икономическа криза“ за студенти и „Кариера на икономист в България – мит или реалност“ за ученици.

plakatНай-доброто студентско есе ще бъде наградено с 250 лв. Отличените с второ и трето място съответно ще получат 150 лв. и 100 лв. Победителят сред учениците ще бъде награден със 100 лв. Междунанродни студентски карти ISIC, 6-месечен дигитален абонамент за в. „Капитал“, 12-месечен хостинг и USB памет ще получат авторите на десетте най-добри творби. Ще бъдат раздавани още предметни награди. Всички автори ще получат сертификат за участие.

Генерални спонсори на събитието са Together и Home2u. Другите спонсори са ISIC, Pixels, в. „Капитал”, Beehive, 158 ltd. и ICN. Медиен партньор на конкурса е New Trend.

Всеки участник може да изпрати авторското си есе в размер до 5 страници на адрес essays_finance@ue-varna.bg. Крайният срок е 31.03.2015 г. Есетата трябва да се изпращат анонимно. Участниците трябва да оставят трите си имена, курс/клас, специалност и университет/училище като текст в писмото. Творбите ще оценява жури, съставено от преподаватели от ИУ – Варна. Председател е проф. Стефан Вачков, ръководител катедра „Финанси” на ИУ – Варна. Награждаването ще се проведе през месец април в Икономически университет – Варна по време на национален бизнес форум, организиран от Клуб „Финанси”.

Клуб „Финанси“ към едноименната катедра на Икономически университет – Варна е независимо, непартийно, неправителствено сдружение на студенти, преподаватели и възпитаници на университета. Клубът създава редица партньорства със студентски, бизнес и неправителствени организации в България и чужбина и организира множество събития, чрез които се развиват знанията и уменията на младите проактивни хора. Повече информация за конкурса и Клуба можете на откриете на официалния му сайт – http://finance-club.ue-varna.bg/bg, както и на Facebook страницата му www.facebook.com/FinanceClubUE.

Свързани публикации