ВУЗФ и Saatchi&Saatchi представиха първата магистратура по реклама, разработена изцяло с бизнеса

ВУЗФ – Университет по финанси, бизнес и предприемачество и рекламна агенция Saatchi&Saatchi представиха  съвместно разработена магистърска програма „Реклама, иновативен маркетинг и бранд мениджмънт“.

VUZFПрограмата на магистратурата се отличава с цялостен и последователен подход при предаването на знания и фокус върху основни „меки“ умения, които са важни за професионалното развитие на студентите в тази сфера.  Учебните планове покриват целия процес на създаване на един продукт и неговия живот, като всеки следващ надгражда знанията и разбиранията за процесите в маркетинга.

Едногодишната програмата започва с курсове, свързани с разбиране на потребителите и средата, следва стратегическо и творческо мислене, иновации и разработване на продукта, а на финала, фокус върху стратегии за комуникация на продукта. Основната част от лекторите работят в сферата на маркетинга и комуникациите и имат богат опит, както в реализацията на успешни продукти и управлението и развитието на хора, така и в преподаването като хабилитирани преподаватели и доктори.

„Професионалните умения са все по-важни за работодателите когато наемат млади специалисти, а в динамични сфери като маркетинга и предприемачеството са сериозен катализатор за успех“, каза Детелина Смилкова, Вицепрезидент на ВУЗФ. „Университетът по финанси, бизнес и предприемачество развива такива иновативни програми, за да намали пропастта между бизнеса и образованието и да подготви студентите за работа в реална среда“, добави тя.

„Работа в малки екипи с ясно разпределени роли, практически задачи и презентации на всеки етап, непрекъсната обратна връзка към студентите, гост-лектори и много вдъхновение от Saatchi&Saatchi“ – това са част от предимствата на програмата според Милин Джалалиев, Управляващ директор на Saatchi&Saatchi.

Приемът за магистърската програма „Реклама, иновативен маркетинг и бранд мениджмънт“ вече стартира, като кандидатите трябва да имат завършена бакалавърска степен и да подготвят мотивационно есе. Учебната година ще стартира на 1 ноември 2014 и включва два семестъра. Цената на семестър е 950 евро.

Свързани публикации