Възможност за развитие за дамите в бизнеса

Възможност за развитие за дамите в бизнеса

„Съвет на жените в бизнеса в България” приема кандидатури за второто издание на „Лидерска академия“ и стартира своята Менторска програма

Второто издание на проекта „Лидерска академия”, създадено от сдружение „Съвет на жените в бизнеса в България”, е основно насочено към личностното и професионално развитие на дами от средния мениджмънт. Лидерската академия представлява едногодишно обучение от м. Май 2015 г. до м. Февруари 2016 г. в няколко отделни еднодневни сесии, посветено на развитието на личните и професионални умения (“Soft skills”) на участниците в работната среда. Всяка от еднодневните сесии ще бъде организирана веднъж месечно през работната седмица.
В академията се приемат дами с 2-3 или повече години опит на мениджърска позиция, собственици или управители на малък и среден бизнес и др. с желание и инициативност да развиват лидерските си умения за разширяване на бизнеса и поемане на по-големи лидерски отговорности.

Желаещите да кандидатстват трябва да изпратят автобиография и мотивационно писмо по образец (изтеглете от сайта на организацията тук) до 12.04.2015 г. Одобрените кандидати ще бъдат обявени до края на април 2015 г.

В същото време Съветът на жените в бизнеса в България даде официален старт и на Менторската програма на организацията. Програмата е продължение на първата Лидерска академия, която завършиха 43 дами на средни мениджърски позиции или собственици на малък и среден бизнес. В Менторската програма се включват основна част от завършилите академията и близо 20 топ мениджъри на големи български и международни компании, които ще бъдат ментори на първия випуск.

Сред целите на членовете на Съвета на жените в бизнеса е да бъдат източник на най-добри практики и модели на бизнес поведение. „Искаме да създадем стойност и положителна промяна в живота на всяка дама, която ще менторстваме с членовете на Съвета. Затова полагаме усилия да осъвременим познанията си в тази област. Искаме и да покажем, че ученето през целия живот, т.нар. Lifelong learning е практика, която не само даваме като добър пример, но и която самите ние, мениджърите на големи компании, непрекъснато прилагаме, за да бъдем успешни“ коментира Боряна Манолова, председателят на Съвета на жените в бизнеса в България и главен изпълнителен директор на Siemens България.

Първият випуск на Лидерската академия на Съвета на жените в бизнеса в България получи сертификатите си за завършване на официална церемония в края на февруари. Те бяха връчени от Йорданка Фандъкова, кмет на Столична община и почетен член на Съвета на жените в бизнеса в България и от Гълъб Донев, заместник-министър на труда и социалната политика.

„Съветът на жените в бизнеса в България” е сдружение с нестопанска цел в обществена полза. Негови членове са водещи мениджъри и представители на компании и организации у нас. Сред целите на Съвета са разпространяване на добрите практики и програми за насърчаване на професионално развитие на жените в малкия и среден бизнес и израстването им в мениджърските позиции; развитие и утвърждаването на професионалните ценности в гражданското общество, образованието, науката, културата, техниката и технологиите; подкрепа за младите специалисти и таланти да реализират потенциала си в България и подпомагане на младежи в неравностойно социално положение в тяхното образование.

Повече информация за дейността на Съвета на жените в бизнеса:
www.womeninbusiness.bg
www.facebook.com/CouncilWBB

Свързани публикации