Xogito: „Участваме във Виртуални дни на кариерата, за да се срещнем с професионалисти, които споделят начина ни на мислене“

jtr_jttv_img

  1. 1. Моля, представете накратко компанията.

„Коджито“ е глобална софтуерна компания, предоставяща услуги по разработване на изцяло уеб базирани софтуерни продукти в няколко нишови направления като big data решения, machine learning, рекламни решения, онлайн търговия и други.

Компанията е създадена през 2009 година в Ню Йорк, с основна мисия да партнираме на клиентите си в постигането и дори надминаването на техните бизнес цели. С динамичното разрастване на портфолиото от клиенти, решението ни да стъпим на българския пазар през 2012 година бе напълно естествено и много успешно.

  1. 2. С какво Вашата компания се отличава като работодател?

Екипът на „Коджито“ се състои от опитни професионалисти и работата ни е насочена към интересни проекти с най-нови технологии. Често сме сред първите компании, които популяризират на местния пазар използването на последните тенденции в световната технологична индустрия. Компанията е Advanced Technology Partner на AWS, златен партньор на Microsoft, технологичен партньор на Magento. Гордеем се е факта, че проектите ни с Apache Hadoop Ecosystem и Тhe Serveless Framework бяха едни от първите за България, както и с това, че от началото на годината успешно работим по проекти с втора версия на Magento.

Не на последно място обаче, изцяло дистанционният ни модел на работа предлага чудесна алтернатива на стандартната офис атмосфера. Това е идея, към която местният пазар все още е скептичен, и отразява желанието ни да елиминираме разстоянието между IT специалисти в различни държави. В момента работим с колеги в седем държави и три континента и се радваме на една международна и изключително професионална атмосфера.

  1. 3. Бихте ли споделили, защо решихте да се включите във „Виртуални дни на кариерата“?

Виртуалният модел на работа ни отличава като компания и работодател. Вярваме, че Virtual Career Days е точното място за нас и една чудесна възможност да създадем нови контакти със специалисти в областта, без да се ограничаваме от физическото разстояние и да напускаме комфорта на виртуалния си офис.

  1. 4. С какво това кариерно събитие ще Ви бъде полезно?

Участваме в този проект с идеята да популяризираме ценностите си и да се срещнем с професионалисти, които споделят начина ни на мислене. Това е чудесна възможност да дадем повече гласност на възможностите нови колеги да се включат в екипа ни.

  1. 5. Какви позиции смятате да промотирате по време на „Виртуални дни на кариерата“?

Трудно би било да поставим някакви граници тук, тъй като областта на техническата ни експертиза е доста обширна. Използваме както Microsoft базирани технологии така и широк спектър от технологии с отворен код. Сред тях Net, Java, Ruby, JavaScript, NodeJS, PHP, Magento, Python и специалисти с добър опит в тях са винаги добре дошли в екипа ни. Работим също така по позиции с експертиза в QA автоматизация, бази данни, Linux и Windows системна администрация.

  1. 6. Какви кандидати очаквате да откриете на изложението?

Търсим нови колеги, които са креативни, самоинициативни, ориентирани към резултатите и към това сами да управляват времето и усилията си. Важно за нас е желанието на кандидатите да развиват уменията си и да работят в динамична, клиентски-ориентирана среда. По-голямата част от отворените ни позиции са насочени към колеги с натрупан професионален опит в корпоративна среда.

  1. 7. Имате ли стажантска програма?

Единственият град, в който имаме офис, е град Русе – офис отворен по инициатива на първите ни служители. Там регулярно се наемат и обучават стажанти успешно завършили Русенски университет “Ангел Кънчев”, с който поддържаме успешно сътрудничество.

Свързани публикации