Яко Валкенбург: „В Employer Branding има по малко от всичко – продажби, маркетинг, комуникации“

„Мисля, че employer branding ще стане по-личен. Дигитализацията помага в този процес – да направим послания, специфично насочени към всеки“ – казва пред екипа на JobTiger.tv Яко Валкенбург, международно признат експерт, лектор и автор с близо 20 години опит в изграждането на работодателска марка и привличането на таланти. Специалистът беше един от лекторите на събитието Employer Branding – „Стратегии в действие”, организирано от ToTheTop Agency в София.

Г-н Валкенбург е работил по разработването и внедряването на стратегии за привличане и задържане на таланти във водещи компании по цял свят. Основател е на Recruit2 – консултантска агенция, специализирана в областите Global Recruitment и Employer Branding. Повече от 10 години провежда интерактивни обучения сред собственици на бизнес, мениджъри и специалисти по управление на човешките ресурси. Яко е сертифициран от LinkedIn Recruiter Expert, както и носител на няколко награди за постижения в областта на привличането на таланти, а именно “Best Social Recruiter 2009” и “Interim Management Specialist Of The Year 2014″.

Автор е на три книги: „Привличане на таланти в LinkedIn”, „Управление на кариерата чрез LinkedIn” и „Привличане на таланти в социалните мрежи”.

Повече за това как и защо избира кариера в тази област, защо според него employer branding професионалистът на бъдещето ще е по-близо до специалиста по онлайн маркетинг, „но с нещо отгоре“, както и какви ще са по-специализираните роли в сферата, вижте в интервюто.

Свързани публикации