Явор Джонев спечели класацията „Новатори в образованието“ през тази година

Явор Джонев спечели класацията „Новатори в образованието“ през тази година

Явор Джонев с Института за прогресивно образование и разпространявания от него иновативен метод за преподаване на математика JUMP Math е на първо място във второто издание на класацията „Новатори в образованието“. Академията на Телерик и Дарин Маджаров с проекта Уча.се заемат съответно второто и третото място в инициативата на образователния портал Uchi.bg. Церемонията по награждаването се проведе на 1 юни, от 17:30 ч., във Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ), в присъствието на заместник – министъра на младежта и спорта Калин Каменов,  ректора и основател на ВУЗФ доц. Григорий Вазов, вицепрезидента на ВУЗФ Детелина Смилкова, представители на образователната сфера, информационните технологии, неправителствения сектор и медиите.

„При подходяща педагогическа среда и добре подредена концептуална схема на знанието, се оказва, че всички деца могат да станат отличници по математика. Ние сме на път да докажем точно това в България. В сегашната положителна политическа обстановка, включително и с подкрепата от страна на Министерство на образованието, може би имаме пълния шанс да станем първата страна в света, в която всички завършващи ученици са отличници по математика” –  каза от своя страна победителят в класацията Явор Джонев. Според него не просто реформата, а пълната трансформация на образователната ни система, ще се случи скоро и от това зависи бъдещето на България. Явор Джонев въвежда у нас системата за преподаване на математика JUMP Math преди четири години. Основното предимство на канадския метод е, че води до успешно усвояване на материала и до много по-добри резултати за всички ученици.

table

С награда на публиката бе отличена социалната мрежа за споделяне на знания Divera и нейната създателка Рая Чобанова.

nagrada na publikata Raya Chobanova Divera

Общо 43 образователни проекта бяха включени и оценени от 12-членно жури, съставено от специалисти в сферата на образованието, технологиите и медиите. Награждаването на победителите се осъществи с подкрепата на софтуерната компания ERP.BG и ВУЗФ. Целта на класацията е да провокира дискусия в обществото по тази важна тема и да помогне за това повече българи да се възползват от новите технологии и методи за обучение. Кои са тазгодишните новатори в образованието, подредени според мястото им в класацията, можете да видите на адрес: novatori.uchi.bg.

Свързани публикации