Представяме ви Бюлен Мисанкова – една от успешно завършилите Младежка академия за кариера – сезон 1

Представяме ви Бюлен Мисанкова – една от успешно завършилите Младежка академия за кариера – сезон 1
  • Разкажи ни за себе си – Казвам се Бюлен и съм студентка първи курс със специалност Международни икономически отношения. Въпреки че това е основното ми академично направление, взимам участие и в редица обучителни курсове, инициативи и workshop-ове тук и в чужбина, чрез които развивам себе си и в други професионални аспекти, опитвайки се да повиша своята конкурентоспособност. Обичам да пътувам и да изучавам различните култури по света, а когато пътуването е и с образователна цел – то това е перфектната комбинация за мен.
  • От къде научи за Младежка академия за кариера? – Научих за МАК при едно от посещенията ми на мероприятия от сорта на професионални срещи или т.нар. “Дни на кариерата “, където човек има възможността да се срещне с представители от различни академии и организации. Когато се запознах с работата и целите на МАК, бях силно впечатлена от възможностите, които тя предлага.
  • Каква беше мотивацията ти да започнеш обученията? – Както вече споменах, използвам свободното си време и всеки удобен момент за развитие на умения, които не съм имала до този момент, но пък силно привличат моят интерес. В наши дни пазарът на труда се развива по начин, по който е от изключително значение човек да се развива в повече от едно направление, да усъвършенства колкото се може повече умения и да не спира да търси различни възможности.
  • Какви са твоите кариерни планове и как наученото в академията ще ти бъде полезно да ги реализираш? – Обученията, през които преминах благодарение на МАК – “ Кариерно развитие” и “Дигитални и предприемачески умения ” – са важно допълнение към моето CV. В комбинация със знанията, които придобивам от академичното си обучение, наученото от Академията ще има значим принос в кариерното ми развите, което от своя страна е свързано с политическата и  икономическата сфера, предприемачество, управление и иновации.
  • Кои специфични умения успя да надградиш по време на обученията? – По време на първото си обучение в МАК получих много важни съвети и насоки, които ми помогнаха да се запозная отблизо със същността на кариерното развитие, как успешно да го планирам, кое е най-важното при поставяне на целите ни и как да ги осъществим ефективно. Второто обучение пък успя да ми даде много нови знания в маркетинговата сфера, предприемачеството и дигиталните умения.
  •  Кое е най-ценното нещо, което научи от обучението си в академията? – Най-ценното нещо, което ще остане в съзнанието ми след Академията е, това, че се научих на търпение, упоритост и постоянство. Научих, че няма значение колко време би отнело постигането на нашата цел, стига ние да останем устойчиви и гъвкави по пътя до там, стига да не преставаме да влагаме усилия и да вярваме, че можем и ще го направим.
  • С какво Младежка академия за кариера е най-полезна? – МАК предоставя вариация от полезна информация, развива различни умения и ни показва по най-разнообразния и интерактивен начин как да поддържаме нашата конкурентоспособност на пазара на труда и да бъдем адаптивни към промените на новия свят, които са неизменна част от него.
  • Защо би препоръчала МАК? – Бих препоръчала МАК, защото това за мен беше едно приключение, изпълнено с много вълнение, нови знания, упоритост и много вложени усилия, които накрая винаги се възнаградяват! Бих пожелала на бъдещите участници само едно – Дерзайте и не спирайте да търсите, както и да се възползвате от всички възможности, които предоставя днешната професионална и обучителна сфера!

Свързани публикации