За 10 години „Дни на кариерата“ в секторите икономика, финанси, маркетинг, човешки ресурси и обслужване на клиенти доказа, че в България има работа за младите специалисти

cover event-01-01

Младежките кариерни форуми са мястото, от което започва кариерата на талантливите млади хора. Всяка година компаниите търсят студенти и млади специалисти, които да се присъединят към тях, за да им помогнат да осъществят амбициите, които са си поставили. Младите хора също имат нужда да се срещнат с бизнеса и JobTiger прави всичко възможно да наситим тези срещи с топ работодатели. Това е основната причина вече 18 години да организираме кариерни събития, които да сближават бизнеса и образованието.

Форумът Дни на кариерата“ в секторите икономика, финанси, маркетинг, човешки ресурси и обслужване на клиенти, има за цел да срещне на едно място студенти и млади специалисти с водещи български и международни компании, които търсят служители с умения в изброените по-горе сектори. През 2019 събитието ще се проведе на 28 ноември във фоайето на Университета за национално и световно стопанство.

Естествено, когато говорим за участие в кариерен форум, най-добре е да припомним основните ползи, заради които компаниите-участнички се увеличават всяка година. Най-голямата полза за работодателите е възможността конкретната компания да представи възможностите за стаж или постоянна работа пред млади и талантливи потенциални служители. Не е за пренебрегване и фактът, че голяма част от посетителите оставят свои автобиографии при представителите на участващите компании, помагайки им по този начин да обогатят базата си от данни с ценни потенциални служители. По този начин работодателите запълват и обновяват своята база с кандидатури, които могат да използват и след приключване на форума. Участието в кариерни форуми е възможност за компаниите да разкажат на младите хора за себе си, своите ценности и традиции, което е чудесен начин за развитие на работодателската марка. Това е начин да се открои всяка фирма като предпочитан работодател, сред морето от организации, предлагащи работа на пазара на труда. Следваща голяма полза за работодателите е свързана с това всеки един от тях да се запознае с конкуренцията в сектора и да може съвсем точно да определи пазара на труда и къде стои той, като компания спрямо основните конкуренти. Не на последно място за всяка една компания ресурсите, като време и парични средства, са много важни. Целият процес по подбор е бавен, трудоемък и често чрез него специалистите по подбор не успяват да открият правилните служители за нуждите и целите на компанията. Участието на кариерни изложение пести време и пари на компаниите. А това безспорно би зарадвало всяка компания и всеки специалист подбор. Да се срещнеш с над 1000 потенциални кандидати в рамките на ден е не само полезно, но и много ефективно. Крайният ефект обичайно е: повече и по-подходящи назначени служители, при по-ниска себестойност.

Събитието се наложи в календара с кариерни събития в страната и за своите 9 години срещна стотици компании с техните нови служители. За 10-ото юбилейно издание JobTiger отново залага на работещата формула да събере най-активните и най-добрите компании и посетители. Компанията ни знае, че ден изпълнен с интервюта, неформални разговори и срещи е това, от което участниците имат нужда.

През годините кариерните форуми утвърдиха своя авторитет и представителност, спечелиха си много приятели и съмишленици и предизвикват все по-голям интерес сред младите хора. В качеството си на най-големия организатор на кариерни събития, сме убедени в ползите, които получават компаниите със своето участие.

Регистрациите за компании все още са отворени. Възползвайте се от още по-ниска цена за ранно записване до 31 август!

Събитието се организира от компанията за комплексни HR услуги JobTiger, съвместно с Междууниверситетски център за развитие на кариерата на УНСС и Студентски съвет при УНСС под патронажа на Ректора на УНСС проф. д.ик.н. Стати Статев.

Повече информация за събитието и регистрацията за участие бихте могли да получите от екипа на JobTiger: events@jobtiger.bg или на телефон: 02 49 180 13/ 22.

Свързани публикации