Започна форумът, от който стартират хиляди професионални кариери

Днес в хотел „Маринела“ в София бе даден стартът на „Национални дни на кариерата“ – Добра Кариера, Добър Живот – най-мащабния кариерен форум в България, който се провежда за 17-и пореден път през март и април. Форумът отново предлага на студентите и младите специалисти възможност да поставят основите на своето сполучливо кариерно развитие, като им предостави шанса да срещнат стотици потенциални работодатели. Между 13-и март и 4-и април в осем университетски града в България – София, Варна, Русе, Велико Търново, Габрово, Свищов, Бургас и Пловдив – търсещите нови възможности за работа специалисти имат шанс да се срещнат на живо с HR професионалистите от водещи големи компании в страната, предлагащи свободни стажантски и работни позиции в различни бизнес сектори.

Тази година форумът се разраства с още един град и за първи път ще се проведе в Габрово. Това е резултат както на икономическата ситуация в страната, така и на успеха на „Национални дни на кариерата“. Повишеният интерес на бизнеса към градовете с технически университети ясно показва нуждата на пазара от технически специалисти.

В откриването на събитието участваха представители на държавните институции, които изразиха подкрепата си към форума, изтъквайки социалното му значение. Сред отправилите приветствени думи бяха Томислав Дончев – заместник министър-председател на Република България и кметът на София Йорданка Фандъкова. Вижте подробности във видеото.

„През 15-те години на нашето участие в този форум успяхме да срещнем много млади хора, за да разговаряме с тях, да се вслушаме в техните нужди и да им помогнем да бъдат по-подготвени, когато започват професионалния си път. Много от тях днес са част от голямото семейство на Nestle, а до 2020 планираме да помогнем на още 200 младежи да стартират своята блестяща кариера“, сподели в откриването и Емануел Артур, Изпълнителен директор на Нестле България – компанията, която е генерален спонсор на събитието.

Форумът в гр. София продължава и утре 14.03. На него се представят 131 компании в различни бизнес сектори. Сред тях са финансови институции и банки, компании в сферата на ИТ и телекомуникации, производствени, консултантски и търговски фирми, индустриални предприятия, структури на държавната администрация и др.
След това „Национални дни на кариерата“ се преместват в още 7 академични града, както следва:

  • Варна – 19 март, Юнашки салон;
  • Русе – 21 март, Русенски университет „Ангел Кънчев“;
  • Велико Търново – 26 март, Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий”, пети корпус;
  • Габрово – 28 март; Технически университет;
  • Свищов – 29 март; Стопанска академия „Д. А. Ценов“;
  • Бургас – 2 април, Бургаски свободен университет;
  • Пловдив – 4 април, Пловдивски Панаир, Конгресен Център.

„Национални дни на кариерата“ всяка година се посещават от между 15 и 20 хиляди млади хора, като през годините над 40 000 от тях са започнали професионалната си кариера от тук. Статистиката показва, че средно един на всеки шест посетители успешно започва работа или стаж. Това означава, че посещението на студентите и завършилите специалисти на форума представлява отличен шанс за старт в кариерата и то в едни от най-добрите компании в страната.

Защо посещението на „Национални дни на кариерата“ може да е един от най-важните ходове на старта на кариерата ви прочетете тук. Не забравяйте да се подготвите с предварителна информация за участващите компании, както и да изготвите подходящо CV, което да оставите на работодателите.

Ако сте собственик на бизнес или HR професионалист, която все още не е заявил участие, разберете какви са ползите от„Национални дни на кариерата“ за изложителите и защо над 170 други водещи компании вече го направиха тази година.

Свързани публикации