Защо е важно да се участва в проучването за най-добър ИТ работодател

След успешното първо издание на „ТОП ИКТ Работодател” – инициатива на технологичния издател ICT Media и JobTiger /кариерен сайт и HR компания/, проектът ще се осъществи за втора поредна година през 2013 г.

Ето какво споделиха миналата година някои от участниците, защо е важно за техните компании да участват периодично в проучването ТОП ИКТ Работодател.

Борика-Банксервиз, Калин Стоянов: Подкрепяме общ стандарт за определяне на добрите ИТ работодатели 

„Инициативата ТОП ИТ работодател, която по същество е анализ на условията за работа и отличаване на добрите практики в нашия сектор, е изключително важна за нас, защото ще ни даде реална оценка къде се намираме на пазара на труда и къде позиционираме нашата компания в този динамичен сектор. Ще ни даде оценка и какво бихме могли да подобрим в работата, така че колегите ни във фирмата да имат добри условия за работа и да се чувстват по най-добрия начин.“

САП Лабс България, Пламен Тилев: ИТ секторът е най-изискващ към квалификацията на своите кадри

“ИТ секторът е не само най-бързо развиващият се сектор в икономиката, той изисква най-малко материални ресурси, като в същото време е най-изискващ към образованието и квалификацията на своите кадри”, убеден е Пламен Тилев.

“Изследванията, правени досега, обхващат изцяло икономиката – от промишлеността до бизнеса – докато нашият интерес е насочен повече към собствения ни бранш. Твърдо смятаме, че това изследване ще ни даде най-точна представа за нашето място като работодател и степента на удовлетвореност на нашите служители”.

САП Лабс България, Пламен Тилев: ИТ секторът е най-изискващ към квалификацията на своите кадри

 “Отдавна очакваме проучване, което да стандартизира и даде основни показатели на ситуацията на пазара за ИТ услуги. За разлика от стагнацията на пазара във всички други области, тук динамиката е невероятна. Искаме да има общ стандарт кои са добрите работодатели и как ги измерваме.

Втората причина е, че сме българска компания и искаме да докажем, че наред със западните компании сме не по-малко добро място за работа.

Третото са нашите служители – проучването им дава възможност да кажат това, което искат за компанията, и това да ни даде шанс да се подобрим”.

Призът за най-добър работодател в конкурса „ТОП ИКТ Работодател” за 2012г грабна Сирма Бизнес Консултинг. Победителите в конкурса, базиран на резултатите от едноименното проучване, бяха обявени на 10 октомври 2012г на церемония в хотел „Шератон София Хотел Балкан” в столицата.

 В отделните категории по бизнес сектори победители бяха:

– Сектор “Развой на софтуер” – Зеебургер Информатик

Българското дружество Зеебургер Информатик е част от германската компания Зеебургер АГ – водеща организация в областта на развой на бизнес интеграционен софтуер. Българската фирма има развойни центрове в София и в Пловдив. Компанията има значителна преднина пред всички останали от категорията по резултатите си за ангажираността на служителите.

– Сектор “Продажби на софтуер, хардуер и комуникационна техника на крайни клиенти ” – Ериксон Телекъмюникейшънс България

Българското звено на международната компания е ключов играч на пазара в областта на 2G и 3G мобилните технологии и оборудване, решенията за TV/IPTV, медийните приложения и системната интеграция, IP оборудването. Дружеството има рекордно висок резултат от въпросника относно HR политиките и стратегиите.

– Сектор “Системна интеграция” – Сирма Бизнес Консултинг

Част от Сирма Груп Холдинг, компанията е основана като самостоятелна компания през 2007г., за да отговори на нуждите на банковия сектор от специализирани и професионални ИТ консултации и системна интеграция. Фирмата е рекордьор по резултати от въпросника за ангажираността.

– Сектор “ИТ услуги“ – Станга

Българският офис на международната компания разполага с центрове за разработка на софтуер в София и Пловдив. Българското дружество изгражда и свой регионален център в Ниш, Сърбия. Фирмата има много добри резултати и от трите въпросника – за ангажираността на служителите, за HR политиките и относно резултатите на компанията.

Очакваме и тази година много интересни участници и резултати.

Информация за включване в проучването може да намерите тук: http://topictemployer.bg/Competition/

Публикации от серията