Бърза Wi-Fi връзка в самолета

Манията по това да сме свързани навсякъде все още не е придобила пълния си размер. Wi-Fi остава единственият вариант за безжична връзка, докато Li-Fi технологията и електрическата крушка, предаваща оптичен безжичен интернет сигнал, без да влияе на техниката наоколо, влязат в по-широка употреба. Wi-Fi– вариант, който доскоро пораждаше някои затруднения, особено при пътуване със самолет.

Едва преди две години ЕС промени законовите си разпоредби и това направи възможно, ако настройката „самолетен режим“ е активирана, да слушаме музика, да четем или да играем на преносимите си електронни си устройства по време на пътуването по въздух без риск за безопасността, освен ако не получим други указания от екипажа на самолета.

По света вече от няколко години има авиокомпании, които не само че не призовават пътниците си да изключат мобилните устройства, но и предлагат Wi-Fi на борда. И те не са малко. За жалост, скоростта на връзката често беше отчайващо ниска, а повечето потребители смятаха цената за твърде висока. Тази година Gogo – една от най-известните компании, доставящи аерокомуникационни услуги, обяви мерките, които е предприела за решаване на проблема. Връзката се осъществява чрез сателит, което не е изненада. По-впечатляващо е, че скоростта й все повече се доближава до тази при домашните потребители. Това са новини, които могат да променят начина, по който протичат пътуванията, особено онези от тях, предприети с бизнес цели. Вижте повече във видеото.

Свързани публикации