ABA – Austrian Business Agency се срещна с мотивирани и талантливи хора в София и Варна по време на Национални дни на кариерата 2024

ABA – Austrian Business Agency се срещна с мотивирани и талантливи хора в София и Варна по време на Национални дни на кариерата 2024

Откриването на нови възможности за кариера, особено в чужди страни, може да бъде вълнуващо, но и предизвикателно начинание. Австрия, известна със зашеметяващите си пейзажи, богатото си културно наследство и силната си икономика, се е превърнала в търсена дестинация за онези, които са изкушени от перспективите за международна кариера.

Въпреки това, ориентирането в тънкостите на австрийския пазар на труда може да се окаже доста сложно. За щастие, на разположение е ценен ресурс, който има за цел да помогне на желаещите – специализираните агенции. ABA – Austrian Business Agency – държавна агенция, която е пряко подчинена на Федералното министерство на труда и икономиката на Република Австрия, се превръща в своеобразен пътеводител във възможностите.

ABA функционира в три отделни направления: Invest in Austria, Work in Austria, and Film in Austria. Тя играе ключова роля като свързващо звено между предприятията и потенциалните служители от други страни, като основната ѝ мисия е да представи Австрия като привлекателен център за бизнес и заетост в световен мащаб.

Свободните работни места в страната се достъпват от потенциалните кандидати лесно чрез онлайн платформа. Съществено предимство за тях е безплатната подкрепа, която ABA предлага при решаване на въпроси, свързани с преместването в Австрия и установяването в страната.
Видовете длъжности, които се търсят от работодателите, зависят от изискванията на пазара, като значителен брой позиции се обявяват в сектори като ИТ, електротехника, електроника и природни науки.

Независимо дали сте опитен професионалист, който иска да напредне в кариерата си, или наскоро завършил студент, който прави първите си стъпки в професионалния свят, ако обмисляте да разширите хоризонтите си, трупайки опит в сърцето на Европа, обмислете възможността да се свържете с ABA.

ABA – Austrian Business Agency е златен спонсор на Национални дни на кариерата 2024.

Свързани публикации