Моят път в Карготек: от стажант към младши счетоводител – Александра Адамова

Cargotec е световен лидер в предоставянето на интелигентни услуги и решения за обработка на товари. Компанията има около 11 500 служители в 48 държави по света.

Бизнес направленията на Cargotec – Kalmar, Hiab и MacGregor – чрез силните си позиции в пристанищния, сухопътния и морския транспорт, оптимизират глобалните товарни потоци и създават устойчива стойност за клиентите – корабостроителници, пристанища и фирми за наземен транспорт.

Cargotec присъства в България чрез открития през 2017 г. в гр. София глобален център за споделени бизнес услуги – Cargotec Business Services. Центърът предоставя услуги в областта на финансите (Finance), човешките ресурси (Human Resources), индиректното закупуване (Indirect Procurement), информационния мениджмънт (Information Management), управлението на данни (Master Data) и корпоративното съответствие и оценка на риска (Compliance) на глобалните бизнес направления на Cargotec. Освен централния офис в България, Cargotec Business Services има офиси в САЩ, Сингапур, Полша и Китай.

Срещни представителите на Карготек по време на Дни на кариерата: ИТ, комуникации и аутсорсинг в София, Варна и Пловдив!

Кратко представяне на Алекс

Казвам се Александра Адамова, родом съм от малкото югозападно градче – Гоце Делчев. Придобих бакалавърската си степен през лятото на 2022г. от “Стопанския факултет” на Софийски университет, в направление „ Икономика и финанси“. В момента работа като младши счетоводител в Карготек и паралелно уча за магистърска степен.

Александра Адамова, младши счетоводител в Cargotec
  1. Как започна твоят път в Каротек и как научи за стажантската програма?

Моят път в Карготек започна преди близо една година чрез стажантска програма, за която научих от моя много добра приятелка, която също работи в компанията.

  1. Как този стаж ти помогна в развитието на професионални знания и умения ?

Промяната от студент към професионалист не винаги е много лесна. Студентите трябва да се изправят пред много предизвикателства, когато навлизат в професионалния живот. Те трябва да се адаптират към професионалната среда, а стажът ми в Карготек ми помогна да го направя. Екипът, в който попаднах, са изключителни професионалисти и успях да приложа каквото бях научила на теория и да науча доста нови неща.

  1. С какво се занимаваше в началото и как се развиха твоите задължения?

В началото стажът представляваше навлизането в материята на счетоводството, като извършвах базова оперативна дейност под прекият надзор на ментора ми. А сега като младши счетоводител осчетоводявам всеки месец две дружества.

  1. Кой беше най-интересният ти проект/дейност от стажа

Най-интересната ми дейност от стажа беше, че успях да се науча да работя със софтуери като SAP, HFM, Basware.

  1. Какви са твоите очаквания по отношение на бъдещата ти кариера в компанията?

Бих искала да навляза повече в счетоводните среди на Карготек и да придобия повече знания относно оперативната дейност на компанията.

  1. Защо би препоръчала вашата фирма и стажантска програма?

Бих препоръчала Карготек и стажантската им програма, защото в тази компания можеш да научиш много от едни изключителни професионалисти. Ако успееш да преминеш стажантската програма успешно, Cargotec държи на стажантите си и биха използвали възможността да те задържат като служител.

Свързани публикации