Японски работодатели за първи път ще посетят България в търсене на местни таланти

Японски работодатели за първи път ще посетят България в търсене на местни таланти

Първото издание на Bulgarian – Japanese Tech Job Fair & Forum влиза в програмата на Дни на кариерата: ИТ, Комуникации и Аутсорсинг 2023

Добрата кариера е в основата на осигуряване на добро бъдеще. Ето защо вече повече от 20 години JobTiger се стреми да добавя стойност за бизнеса и търсещите работа. По време на  Дни на кариерата: ИТ, Комуникации и Аутсорсинг  ще има специален кът на японската икономика: Bulgarian – Japanese Tech Job Fair & Forum. Близо 15 японски компании ще присъстват на 14 октомври в София в търсене на ИТ таланти. Повечето от компаниите в този кът са работодатели, които нямат представителство в България и не присъстват на българския трудов пазар. Иновативният кът на японската икономика се организира съвместно с Mynavi Corporation и Министерство на икономиката на Япония (Japanese Ministry of Economy, Trade and Industry (METI)). Горди сме, че Министерство на икономиката, търговията и индустрията на Япония се довери именно на JobTiger заради опита и традициите в провеждането на кариерни събития с доказан ефект.

Всички компании, част от Дни на кариерата: ИТ, Комуникации и Аутсорсинг, ще се представят пред аудиторията в зала „София Гранд“ на столичния хотел „Маринела“. Паралелно със срещите между работодатели и търсещи работа, в съседна зала „Киото“, ще се проведе конференция, в рамките на която ще има кратки представяния на японските участници. По този начин посетителите ще могат да се запознаят с компаниите, тяхната основна дейност, фирмена култура и ценности. Конферентната част ще продължи и с дискусии на теми като „Особености на японската работна култура“ и „Как да започнеш работа за японска компания?“. Панелистите в дискусията ще бъдат хора от бизнеса и образованието, които ще споделят своя опит по темите и ще разкажат от първо лице своите впечатления от работата с японци. Работният език на конферентната част ще бъде английски.
За финал на конференцията в рамките на 15 минути ще се проведе състезание по програмиране. Победителят ще спечели награда от JobTiger двупосочен билет до Япония, а желаещите да се включат трябва да се регистрират тук!

Тазгодишното издание на специализирания кариерен форум Дни на кариерата: ИТ, Комуникации и Аутсорсинг ще посрещне 100 топ компании изложители, които ще търсят новите си служители, и ще очаква близо 2 500 посетители, готови да се представят на бъдещия си работодател. За поредна година събитието ще се проведе на живо в четири академични града – София, Пловдив, Варна и Габрово, както и виртуално на специализирана платформа.

След огромния успех на съботните кариерни събития през пролетта, три от събитията, а именно в София, Пловдив и Варна, ще се проведат в събота. Това е нова крачка, която JobTiger прави в помощ на търсещите работа и нови кариерни възможности, като този път всички специалисти с трудов опит, които имат желание, могат да потърсят ново кариерно бъдеще за себе си. Събитието е мост между бизнеса и образованието и специалистите с малко опит и дори тези без опит са добре дошли. Фирмите изложители имат какво да предложат на посетителите от различните групи.

Събитието се организира от компанията за комплексни HR услуги JobTiger.

Бронзови спонсори на събитието: Strypes, Siemens, interop.io

За дни на кариерата:

Събитието е място за виртуални и лични срещи между търсещите професионално развитие и представители на компаниите – лидери в секторите ИТ, Комуникации и Аутсорсинг. Водещи компании от най-стабилните сектори предлагат кариерни възможности за първа работа или стаж и за хора с опит. През 2023 предстои четиринадесетото издание на кариерния форум.

Форумът дава възможност на студенти и специалисти, които търсят кариерно развитие в областта на информационните технологии, телекомуникациите и аутсорсинг индустрията, да се срещнат с компаниите лидери в секторите и да открият своето ново работно място или шанс за участие в стажантска програма.

За организатора:

JobTiger стартира като първия кариерен сайт в България, създаден през 2000 г. След повече от 20 години работа компанията се разви като първата в България, предлагаща комплексно HR обслужване на клиентите си с международни опит и ноу-хау. Вече има над 30 000 клиенти – работодатели и работи с повече от 325 000 кандидати за работа. През годините компанията разви дейността си в посока изграждане на утвърдена HR агенция с иновативен и икономически ефективен подход.

Компанията е най-големият организатор на кариерни събития в страната.

Свързани публикации