„България дарява“ от 22 до 31 март 2019 г.

„България дарява“ от 22 до 31 март 2019 г.

Над 120 общественозначими каузи от цялата страна разчитат на Вашата подкрепа. Те набират средства в първото издание на националната кампания БЪЛГАРИЯ ДАРЯВА, което ще се проведе от 22 до 31 март 2019 г.

Инициативата е на 12 граждански организации, сред които е и БДФ. Ние се обединихме от идеята да работим за развитие на дарителската култура и насърчаване на индивидуалното дарителство.

В БЪЛГАРИЯ ДАРЯВА участват нестопански организации, читалища, училищни настоятелства. Проектите им са в най-различни сфери на обществения живот: човешки права, образование и таланти, природа и околна среда, социална подкрепа и здравеопазване, култура и изкуство, спорт, подкрепа на възрастни хора или на деца и младежи в риск. Всеки може да се запознае с тях в интернет платформата на кампанията, да избере най-близката до сърцето си кауза и да дари за нея, колкото реши. Възможни са различни дарителски механизми – банкови дарения, чрез DMS, ePay, PayPal, Platformata.bg и други.

Освен че събират средства за своите каузи, организациите се ангажират да работят при пълна прозрачност и отчетност за изразходваните пари и постигнатите с тяхна помощ резултати.

Драги приятели, познаваме добре Вашата силна социална ангажираност и не се съмняваме, че ще подкрепите кампанията БЪЛГАРИЯ ДАРЯВА. Обръщаме се към Вас с молба да популяризирате тази нова дарителска инициатива, като информирате за нея своите служители и партньори и я позиционирате по подходящ начин в комуникационните канали, с които разполагате. С радост ще Ви съдействаме с допълнителна информация и рекламни матерали – лого, видео и банери.

В първия ден на кампанията ще разпространим съобщение с имената на всички посланици на кампанията, сред които се надяваме да бъдете и Вие.
Вярваме, че ние заедно ще помогнем БЪЛГАРИЯ ДАРЯВА да докосне повече хора, да разкаже завладяващи истории и да покаже смисъла от съществуването на гражданските организации и начините, чрез които те допринасят за положителна промяна в живота около нас.

Планираме кампанията да се провежда всяка година, да привлича нови последователи, да достига до все повече хора и да помага на нови каузи да намират подкрепа.

БЪЛГАРИЯ ДАРЯВА е повод вашите колеги и партньори да се присъединят към доброто, което правим заедно.

Свързани публикации