Представяме ви Мирослав Василев един от реализираните стажанти на Лабкорп

Представяме ви Мирослав Василев един от реализираните стажанти на Лабкорп

Кратко представяне на компанията:

Лабкорп представлява световен лидер в областта на лабораторните и клиничните услуги, а нейната основна мисия е ангажираността към човечеството чрез подобряване на здравето и качеството на живота. Като компания, която се отличава със своята глобална присътственост, Лабкорп събира около 60 000 специалисти по целия свят, които активно подкрепят тази висока цел.

Лабкорп играе ключова роля в здравния сектор, предлагайки разнообразие от услуги, включително кръвни, генетични и клинични изследвания. Тези изследвания играят важна роля в постигането на точна диагноза, наблюдение и лечение на различни медицински заболявания. Нашата компания е горд член на глобалната общност, посветена на привеждане на иновации в здравеопазването.

През 2022 г., Лабкорп беше отличена от Forbes като един от най-добрите работодатели в света и беше включена в престижния списък на най-иновативните компании за същата година от Fast Company. Тези признания отразяват ангажимента и отличната работа на нашия екип в постигането на високи стандарти в областта на здравеопазването и иновациите.

Кратко представяне на стажанта.

Казвам се Мирослав Василев, родом съм от градът на стоте войводи – Сливен. В момента съм студент в „Университет за Национално и Световно Стопанство“, където продължавам образованието си по бакалавърска степен „Счетоводство“

1. Как започна твоят път в Лабкорп и как научи за стажантската програма?

Моята професионална кариера в Лабкорп започна в началото на текущата година. Имах щастието да науча за стажантската програма, от мой близък човек, който е част от компанията от няколко години. Когато научих за стажантската програма на Лабкорп, веднага бях решен да кандидатствам, тъй като компанията се отличава с репутацията си за иновации и ангажираност към своите служители, както и оперира една от най-големите клинични лабораторни мрежи в света.

2. Как този стаж ти помогна в развитието на професионални знания и умения?

Определено не е никак лесно от студент да се впуснеш в едно ново професионално приключение, но стажът ми в Лабкорп ми предостави най-благоприятната среда за този преход – като смело мога да потвърдя, че ми помогна да израстна не само в професионален план, но и в личностен. Преживяването в корпоративна среда ми предостави ценен опит. Работейки с изключителни професионалисти в екипа, успях не само да приложа знанията си от теорията, но и да придобия нови умения, които продължавам да надграждам всеки ден.

3. С какво се занимаваше в началото и как се развиха твоите задължения?

В началото стажът ми беше фокусиран върху основите на счетоводството. Извършвах базови оперативни задачи под прекия надзор на ментора ми, докато се запозная с тънкостите на професията. С натрупването на опит, в момента успешно извършвам задължения на дневна и месечна база сходни с тези на моите колеги.

4. Кой беше най-интересният ти проект/ дейност от стажа?

Най-интересната ми дейност от стажа беше свързана с т.нар. Variances analysis и по-конкретно, когато дойде периода, в който трябва да отчетем на мениджмънта защо в текущия месец имаме по-малко или повече разходи в сравнение със средната стойност на предходните 3 месеца. Също така се радвам, че успях да се науча да работя със софтуери като Oracle и QuickBase.

5. Какви са твоите очаквания по отношение на бъдещата ти кариера в компанията?

С всеки изминал ден полагам изключителни усилия, за да имам възможността да вляза в редиците на Лабкорп и да утвърдя своето място в организацията. Смятам, че компанията предоставя отлична възможност за професионално развитие в сферата на счетоводството.

6. Защо би препоръчал вашата фирма и стажантска програма ?

С удоволствие бих препоръчал Лабкорп и техните стажантски програми. В тази компания имате възможността да се обучавате под ръководството на изключителни професионалисти и да придобиете ценен опит. Освен това, Лабкорп цени своите стажанти и, ако успешно преминете програмата, биха ви задържали като ценен член на техния екип.

Свързани публикации