Представяме Ви Костадин Туджаров – един от реализиралите се стажанти на ГлобълФаундрис, който към момента работи в Device Engineering екип

Представяме Ви Костадин Туджаров – един от реализиралите се стажанти на ГлобълФаундрис, който към момента работи в Device Engineering екип

Кратко представяне на компанията:

ГлобълФаундрис е една от водещите в света фабрики за производство на интегрални схеми, която разработва технологии с приложение в мобилната комуникация, автомобилната, медицинската и други индустрии. Фирмата разполага с фабрики в САЩ, Германия и Сингапур. Центърът за разработки в София играе важна роля в създаването на всички съвременни поколения технологични процеси на компанията вариращи от 350nm до 12nm. Ние предлагаме възможности за развитие на хора с познания в областта на микроелектрониката, физиката и програмирането.

Кратко представяне на стажанта:

Костадин Туджаров е завършил Технически Университет София, като по време на обучението си е участвал в стажа на GlobalFoundries. В момента работи в Device Engineering екип.

 1. Как започна твоят път в ГлобълФаундрис и как научи за стажантската програма?Професионалният ми път в ГлобалФаундрис започна преди 1 година чрез стажантска програма, която започнах в началото на своя Магистър в Техническия Университет София. Научих за GlobalFoundries от колега в университета и идеята да съчетая теорията с практиката ми допаднаха много.
 2. Как този стаж ти помогна в развитието на професионални знания и умения?
  За мен стажът беше много важен за моето индивидуално развитие като един инженер. Преминаването му ми даде увереност, че това е моят път. И ми даде невероятни теоретически знания и практически умения в областта на микроелектрониката.
 3. С какво се занимаваше в началото и как се развиха твоите задължения?
  Всеки стажант започва с план с подробни упражнения и лекции. В теоретичната част се разглеждат физиката и устройствата в микроелектрониката, а в практическата  част се изучава Linux и Cadence Design Systems. Като през цялото време имах на разположение много отзивчиви и опитни ментори. След приключването на плана започнах да помагам в дадена технология по истински проекти, от които научих изумително много.
 4. Кой беше най-интересният ти проект/ дейност от стажа?
  Най-интересният ми проект беше последният, който включваше експерименти с нов метален слой в дадена технология. Той се състоеше в това да направя няколко дизайна с новия слой, които да тестват множество параметри. След това да бъдат направени и тествани във фабриката, като електрическитете резултати се анализираха от мен и моя ментор.
 5. Какви са твоите очаквания по отношение на бъдещата ти кариера в компанията?
  Очакванията за моето бъдеще в компанията са големи. Знанията, които може да науча в компанията са безкрайни и никога няма да ми е скучно. През ноември ще бъда изпратен на специализация  в Америка, което ще ми даде възможност да видя фабриката и колегите ми там на живо. Това ще ми помогне да си изградя още по-добра картина за бранша, в който навлизам, и ще ме развие още повече.
 6. Защо би препоръчала вашата фирма и стажантска програма?
  Препоръчвам стажантската програма, защото тя е на много високо ниво и ще научите неща които няма как да усвоите сами и в университета. Също така стажантската програма е много подходяща за студенти, защото позволява да се учи и работи едновременно.

ГлобълФаундрис са част от Дни на кариерата – ИТ, Комуникации и Аутсорсинг и ще очакват да се срещнат с тазгодишните ИТ таланти в хотел Маринела на 14 октомври.

Напомняме, че Дни на кариерата – ИТ, Комуникации и Аутсорсинг е с вход свободен за посетители, но е необходима предварителна регистрация.

Свързани публикации