10 онлайн курса, които да запишете, преди да стартирате свой бизнес

HVO2JX4B6R

В живота на много хора идва момент, в който започват да копнеят да имат свой собствен бизнес. Мечтата да станете „капитан на кораба“ и „архитект на собствената си съдба“ в много от тези случаи остава неосъществена. Онези, които поемат инициативата, откриват, че единствено достатъчно смелият да поеме риска има шанс да бъде възнаграден. Куражът обаче не е достатъчен, изисква се и желание за учене, и то преди съдбовният скок да бъде направен, припомня Rhett Power.

Оригиналната идея за нов бизнес е само първата малка крачка към стартирането на ваш собствен проект. За да направите бизнеса си успешен, се нуждаете от добро обучение. Ето кои са 10-те онлайн курса, които ви предлага Power, за да подобрите бизнес уменията си, при това когато и където вие изберете.

  1. Стартиране на бизнес, докато работите на пълен работен ден

Оставянето на сигурността на настоящата работа е много стряскащ ход, който не всеки може да си позволи. Този курс е насочен към онези, които не могат да си позволят да се откажат от сигурността на заплатата, докато изграждат собствен бизнес. Инструкторът Ryan Robinson, ветеран предприемач с редица успешни стартъпи зад гърба си, ще ви представи методология в 10 стъпки.

  1. Как да стартирате свой собствен страничен бизнес

Не сте сигурни дали сте готови да опитате? Този курс предлага изчерпателни напътствия как да запазите работата си, докато стартирате успешен страничен бизнес, и как да избегнете много от най-често срещаните грешки и капани за бизнеса. Този курс е подходящ за пламенните специалисти с креативна работа.

  1. Основи на предприемачеството: мислене и действие

Този курс е въведение в базисните градивни елементи, от които се нуждаят начинаещите предприемачи. Темите включват: как да оцените възможността и осъществимостта на предложената дейност; важността на бизнес плана и как да създадете свой; как да постигнете успех в своето ново бизнес начинание.

  1. Разработване на иновативни идеи за нови фирми: първата стъпка в предприемачеството

Не всеки, на когото е хрумнала страхотна идея за дейност или продукт, има необходимите знания. Този курс е въведение в основите на бизнеса, предприемачеството, индустриите и пазарите и може да помогне на начинаещите да получат по-добра основа за справяне с предизвикателството на първия бизнес.

  1. Слабият стартъп

Две от най-големите слабости на стартъпите – малкият персонал и ограничените финансови ресурси, парадоксално могат да бъдат и сред най-силните им страни. Да сте слаб означава, че бързо можете да преобърнете нещата и да се възползвате от възможностите, или да се възстановите от проблемите. Ограниченият брой служители означава, че е много по-лесно да задържите фокуса на всички върху текущите им задачи и върху целите. Този курс ви дава информацията, от която се нуждаете, за да увеличите резултатите и да намалите работата и разходите – фактори с бързо влияние върху успеха на вашия стартъп.

  1. Инструментариумът на новия бизнес

Този курс на неподражаемия Seth Godin ви дава инструментите, от които се нуждаете, за да разпознаете потенциалните клопки – а и възможности – пред които бизнесът ви може да се изправи, и ви учи как да ги превърнете в свое предимство.

  1. Как да изградите стартъп

Най-ценното средство, което една компания може да използва, за да изгради стабилна основа, е да послуша своите клиенти. Този курс, воден от опитния предприемач и автор Steve Blank, се концентрира върху процеса на развитие на клиентите, който учи бизнеса как да развива и да тества идеи, базирани на обратната връзка с клиентите.

  1. Открийте своята първа печеливша идея

Ключът в започването на успешен бизнес се крие в способността да разпознаете идеята за милиони, когато се появи. Този курс ще ви научи да разпознавате бизнес идеите, които имат потенциал да се превърнат в изключително доходоносни успехи, както и да избегнете онези, които са обречени на провал.

  1. Стартъп финансиране за предприемачи

И най-гениалната бизнес идея на света е безполезна, ако не можете да откриете и подсигурите финансиране, за да я превърнете в реалност. Този курс, засягащ важна тема, ще ви научи на „езика“ на стартовия капитал, как да увеличите стартовия капитал и как да създадете перфектните условия за инвеститорите, за да получите парите, от които се нуждаете, и да издигнете бизнеса си.

  1. Основни принципи на предприемачеството

Курсът представлява въведение в света на предприемачеството – какво е истински предприемач, как да бъдете предприемач и, най-важното, как да „продадете“ визията си на потенциалните инвеститори и клиенти.

Публикации от серията