10 полезни онлайн курса в различни професионални сфери

StockSnap_EWT7K0DQLN

Има ли друг начин да разберете какъв е характерът на работата в дадена професия, освен ако не се запознаете с основите ѝ? Независимо дали ви предстои да започнете кариерата си, или смятате да смените посоката, в която се тръгнали, ще ви е полезно да надникнете в „кухнята“ на дадено професионално поле, за да добиете поне бегла представа за него.

Онлайн курсовете са отлична възможност да го направите където и когато ви е удобно. Тези 10 онлайн курса, събрани от The Muse, предлагат допълнително знание напълно безплатно или на ниска цена.

  1. Продуктов дизайн: Product Design Course, ALISON

Според ALISON „Продуктов дизайн е процесът, при който продуктовите дизайнери концептуализират и оценяват идеите, преди да ги превърнат в продукти, готови да бъдат продадени от бизнеса на неговите клиенти.“

Ако това ви звучи интересно, курсът ще ви предостави понятия, конкретни казуси и инструменти за изграждане на основите в областта на продуктовия дизайн.

Цена: безплатно

Продължителност: 2-3 часа

  1. Маркетинг: Introduction to Marketing, Udemy

Този курс покрива общите, но и по-конкретни теми – от „Какво точно е маркетингът?“ до „Как да промотирате даден продукт?“.

Цената му не е висока, а ако ви хареса и ви е полезен, можете да минете на следващо ниво с още 18 курса.

Цена: $25

Продължителност: 1 час/19 лекции

  1. Човешки ресурси: Fundamentals of Human Resources, ALISON

Научете повече за управлението на човешките ресурси и за безчетните отговорности, различните процеси за набиране на персонал и правилното поведение на работещите в тази сфера.

Цена: безплатен

Продължителност: 2-3 часа

  1. Продажби: How to Sell Anything in Three Simple Steps, Udemy

Ако представата ви за продажби е свързана с някого, който предлага продукти от врата на врата, имате нужда от нови знания по темата. Запишете този курс, включващ основните стратегии за извършване на продажби. Ако той повиши интереса ви, можете да надградите постигнатото с още онлайн курсове.

Цена: безплатно

Продължителност: 1 час/8 лекции

  1. Уеб разработка: Introduction to Web Development, Udemy

Ако се въодушевявате от това как един сайт се създава от нулата, това е вашият курс. Той е кратък, но динамичен и покрива всичко – от основите на HTML и CSS до това как да използвате тези умения, за да направите интернет страницата си цветна и красива.

В случай че се окаже, че тази тема разпалва интереса ви, можете да се включите и в други онлайн курсове по програмиране за начинаещи.

Цена: $20

Продължителност: 1.5 часа/15 лекции

  1. Продуктов мениджмънт: Product Management: Skill Sets to Shift Your Career, Skillwise

Започнете да мислите като продуктов мениджър с този курс за начинаещи в B2B бизнеса, в който темата е разгледана на няколко нива. Ще отговорите на голяма част от въпросите си, а освен това ще получите и някои съвети за интервюто за работа, ако сте готови за следваща стъпка в кариерата си.

Цена: $39

Продължителност: 13 часа/38 лекции

  1. Операционен мениджмънт: Fundamentals of Operations Management, ALISON

Независимо дали имате интерес към производството или към услугите, този курс ще обхване основите на операциите – от създаването на графици, през проверяването на инвентара, до управлението на качеството.

Цена: безплатно

Продължителност: 2-3 часа

  1. Акаунт мениджмънт: Account Management 101: Tactics for Partner Success, Udemy

Най-важното в акаунт мениджмънта е изграждането на здрави връзки. Именно затова този курс е чудесна отправна точка. Научете как да поддържате лоялно партньорство с всеки клиент, как да преодолеете често срещаните пречки и да поставяте цели пред себе си и партньорите си.

Цена: : $50

Продължителност: 1 час/34 лекции

  1. Управление на проекти: Fundamentals of Project Management, ALISON

Ако управлението на проекти е поле, в което можете да се видите, този курс ще ви предостави инструментите и софтуера, от който се нуждаете на длъжност, свързана с него. Освен това благодарение на него имате възможност да научите историята на тази индустрия, както и много примери от практиката.

Цена: безплатно

Продължителност: 2-3 часа

  1. Счетоводство: Accounting: A Brief Introduction, Skillshare

Нека сме откровени: нищо значително не може да се научи само за час, но този курс предлага страхотен преглед на счетоводството. Освен това традиционно смятаната за скучна информация е представена по забавен начин.

Цена: безплатно в рамките на едномесечен пробен период

Продължителност: 1 час/18 видеоклипа

Публикации от серията