3 безкрайно полезни технически умения, които да придобиете безплатно до края на годината

3 безкрайно полезни технически умения, които да придобиете безплатно до края на годината

Забавен факт: уменията ви никога не са твърде много. Има някои умения, които са специфични за полето на реализация, което сте избрали, но има доста умения, които е добре да притежавате, независимо от сферата ви на дейност. Те привличат вниманието на работодателите към вашата кандидатура. Тези по-общи способности не само ще ви дадат тласък в кариерата, но и ще ви помогнат в личния живот. Някога сте искали да изтриете обект от снимка, преди да я споделите в социалните мрежи, но не сте знаели как? Искали сте да разберете колко са посещенията на портфолиото ви, но не сте успели?

Това е първата част от един списък с умения, които са повече от полезни в съвременния живот. Най-хубавото е, че са достатъчно лесни за усвояване, за да се справите с тях още преди тази година да е изтекла. Разбира се, става дума за базисно, а не за професионално ниво. При това, можете да повишите квалификацията си където ви е удобно и както ви харесва. Да, докато учите, може да пиете кафе на терасата вкъщи, на живописна уличка в Италия или на върха на някоя планина. Възможно е и стартирането е безплатно.

  1. Обработка на изображения

„Това го знае всяко хлапе“, може да възрази някой. Не, не го знае всяко хлапе. Хубавото е, че можете да продължите от нивото, до което сте стигнали във фотообработката и дизайнерските си умения. Няма да отречете, че редактирането на изображения е компетентност с широко приложение, многократно надхвърлящо нуждите ви в личния живот. От друга страна, това не е умение само за фотографи, дизайнери, търговци и редактори. Познаването на основите на обработването на изображения ще ви свърши работа при илюстриране на съдържание, поясняване на характеристиките на продукти и много други.

Ако е необходимо, вземете безплатната 30-дневна пробна версия на Photoshop и тренирайте. Ако сте начинаещи, изгледайте няколко видео урока (например този, този или този), а след това приложете новите си знания в собствен проект. За напредналите също има безброй материали, откриваеми в мрежата.

  1. Имейл маркетинг

Имейл маркетингът все още е сред най-бързите, ефективни и евтини начини фирмите да достигнат до клиентите си. Целта е да създадете толкова въздействащо съобщение, че да накара хората да очакват следващото във входящата си поща. Както правят вашите любими брандове, чиито писма не маркирате като спам.

Направете си акаунт в MailChimp, след това използвайте Getting Started Guide. Още подробности за дизайна на съобщенията ще намерите тук, а за най-често допусканите грешки погледнете тук.

  1. Уеб анализ

Вече не е достатъчно вие или фирмата ви просто да имате сайт. За да има смисъл от онлайн присъствието ви, трябва да можете да увеличавате ефективността му, а за тази цел трябва да следите броя на посетителите, времето, което прекарват на вашата страница, и много други показатели. С тази информация ще увеличите съдържанието, което се харесва, и ще сведете до минимум онова, което не се харесва.

За да стигнете до данните, използвайте Google Analytics. За по-резултатна работа с този инструмент си послужете с напътствията в Google Analytics Academy.

Публикации от серията