Access MBA Tour идва в София на 22 ноември 2014

18 ноември 2014 Спонсорирана публикация

80% от компаниите възнамеряват да наемат професионалисти, завършили МВА.

Престижният тур на световни бизнес училища – Access MBA, за пореден път идва в София. С единствената по рода си революционна концепция “ОnetoOne“, Access MBA помага на бизнес професионалисти да израснат в света на управлението като ги среща индивидуално с представители на водещи международни програми по бизнес администрация. Access MBA е утвърден световен лидер в организирането на събития във формат “ОnetoOne. Турът, в който участват над 125 бизнес училища годишно, се провежда в повече от 65 града в света. Аccess MBA дава на кандидатите за обучение в престижните МВА програми  уникалната възможност да се срещнат лично с представители на едни от водещите  бизнес университети в света.

Sofia_1200x627_4

4 от 5 световни компании имат намерение да наемат хора, завършили МВА програма през 2014.

Броят на тези работодатели се е увеличил с 7% в сравнение с 2013 г. и с 30% в сравнение с 2009 г., когато в пика на икономическата криза само половината от работодателите изискват МВА степен при наемане на мениджъри. Тази статистика изглежда още по-обнадеждаваща за САЩ, където числата сочат, че през 2014 г. цели 86% от работодателите в страната възнамеряват да наемат хора, завършили МВА.

При допитване на GMAC до работодателите относно причините, поради които толкова много от тях търсят професионалисти, завършили МВА, те казват, че притежателите на диплома МВА носят „способността да мислят извън установените норми“, „желания лидерски потенциал“, „стратегически фокус, проницателност и доказана способност да постигат резултати“ и „способност за бързо адаптиране, придружена със силна амбиция“.

45% от световните работодатели възнамеряват да увеличат началната заплатата на завършилите МВА.

Според изследване на GMAC от 2014 г., подобно на изминалата година, компаниите в САЩ плануват да плащат средна заплата, възлизаща на 95 000 щ.д. на завършили МВА. По-голямата част от работодателите казват, че имат намерение да запазят размера на заплатите на нивото от 2013 г. 27% от компании твърдят, че плануват да увеличат основното заплащане според процента на инфлация, докато други 18% очакват да увеличат началната заплата над нивото на процента на инфлация.

Резултатите от друго проучване на GMAC от 2014 г. – Alumni Perspectives Survey Report, показват, че 9 от 10 (91%) бивши възпитаници на бизнес училища от периода 2010 – 2013 г., считат своето висше мениджърско образование за отлично решение. 79% от МВА възпитаниците в проучването споделят, че техните очаквания за финансова възвращаемост на инвестицията в МВА образование са оправдани или надхвърлени.

Няма съмнение, че МВА образованието е значителна инвестиция от гледна точка на време и пари. В днешно време, получаването на МВА степен е не само придобиване на образование. То неизменно изисква допълнителни разходи за учебни пътувания и социални събития. Тази допълнителна инвестиция носи на завършилите МВА отлични дивиденти от гледна точка на достигане на кариерните цели, поради ценните контакти, които се създават по време на обучението.

Индивидуални срещи: Първа стъпка към прием в  МВА

Всяка индивидуална (One-to-One) среща дава на МВА кандидатите шанса да се запознаят лично с представители на едни от най-добрите бизнес университети в света. На тези срещи кандидатите имат уникалната възможност да създадат силни първи впечатления у представителите на бизнес училищата. Access MBA се основава на семпла, но единствена по рода си концепция – кандидатът има 20 минути да докаже, че е квалифициран за прием в избрания от него бизнес университет, но също така и обективно да прецени коя е точната за него МВА програма според личните си интереси и амбиции за кариера. След като кандидатите се регистрират за One-to-One събитието, нашият екип от експерти лично подбира най-добрите кандидати и им насрочва срещи с най-подходящите за тях бизнес училища.

За Access MBA Tour

През 2014 г. Аccess MBA Tour отбелязва 10 годишнината си като най-утвърдения международен организатор на събития във формат “One-to-One”, на които квалифицирани кандидати за МВА се срещат лично с представители на университети от целия свят.

Целта на събитията на Access MBA е да свържат най-подходящите кандидати за обучение с водещите международни бизнес университети. Иновативният модел “One-to-One” е създаден и представен за първи път от Advent Group, собственик на Access MBA, през 2004 г. От този момент, Advent Group поставя нов стандарт в организирането на  събития  в образователната индустрията.

Access MBA Tour се провежда в над 55 държави в Европа, Близкия изток, Северна и Латинска Америка,  Азия и Африка. Тази есен турът ще посети 35 държави заедно с 130 от най-престижните бизнес училища в света. 70% от университетите, които участват в Access MBA Tour, са в топ 100 на най-добрите МВА програми. Сред участниците в есенния тур са INSEAD, London Business School, IESE, IE Business School, HEC Paris, ESADE, Duke, Kellogg-WHU, Georgetown и много други.

Кандидатите за обучение в МВА програми, които желаят да участват в Access MBA Tour в София, трябва да се регистрират предварително тук: http://www.accessmba.com/sofia/index.html?ui=X28G!V1416233703

Публикации от серията