Американският университет в България стартира магистърска програма по софтуерно инженерство

На 27 юни ще бъде даден старт на нова магистърска програма по софтуерно инженерство на Американския университет в България. Програмата е подходяща за професионалисти в ранен и или среден етап от развитието на своята кариера, които желаят да управляват мащабни проекти и да се запознаят с най-новите тенденции и практики в областта на софтуерното инженерство в световен мащаб.

Първият випуск ще започне обучението си през есента на 2012 г. Обучението ще бъде изцяло на английски език и ще се провежда в Центъра за образование и култура „Илиев” на АУБ в София. Продължителността на програмата е 4 семестъра (16 месеца, вкл. летен семестър), като последният семестър е отделен за разработване на дипломна работа. Освен работа с преподаватели, през първите три семестъра гост-лектори от водещи софтуерни компании ще обогатяват учебния процес на студентите.

Представянето на програмата ще се проведе в София на 27 юни от 18:30 ч. в Центъра за образование и култура „Илиев” на АУБ. Гост ще бъде Павел Езекиев, управляващ съдружник на инвестиционния фонд „Невек”, който подкрепя фирми за разработване на софтуерни продукти. Британецът Джон Галетли, преподавател по компютърни науки в АУБ, ще разкрие детайли от образователния процес.

Откриването на магистърската програма е продиктувано от бързото развитие на IT сектора и бума на търсене на специалисти. Тенденциите в световен мащаб сочат, че работните места за софтуерни инженери ще бъдат четвърти по предлагане, а пък работата на софтуерен специалист е най-желана, според CNNMoney.com, и е с очакван ръст от 46% до 2016 г. Българската асоциация на софтуерните компании предвижда ръст на заплатите в IT бранша с 15%, но отчита липса на добре подготвени специалисти.

Можете да научите повече за магистърската програма по софтуерно инженерство на АУБ тук.

Свързани публикации