Digital KidZ – конференция за децата и технологиите

На 01 ноември, в София, ще се проведе Digital KidZ – първата конференция в България, която поставя във фокуса си технологиите и децата, в името на новите бизнес възможности, по-добрата комуникация и по-доброто образование.

Технологиите са в „ДНК-то” на децата от поколението Z. Според последни статистики, децата започват да използват интернет на 7-годишна възраст. А докато станат на 9 години, вече прекарват средно 88 минути онлайн на ден. Технологиите са част от ежедневието им, от игрите и образованието им. Технологиите са част от комуникацията им. Въпросът е, познаваме ли „дигиталните деца“ и знаем ли какво искат те?

Тази и още много подобни дискусии ни очакват по време на Digital KidZ. Мисията на конференцията е с помощта на бизнеса, родителите, психолози, преподаватели и деца да идентифицират новата пазарна среда, потребностите на най-малките и начина, по който боравят с дигиталните устройства. Целта е заедно да начертаем условията, тенденциите и рестрикциите, които влияят на децата.

Сред лекторите на събитието са:

  • Жюстин Томс – майка на три деца, преподавател и основател на ABC Design;
  • Светлозар Петров – управител на JobTiger;
  • Светлин Наков, съосновател на Софтуерен университет;
  • доц. Д-р Галина Момчева – ръководител катедра “Технологии” към ВСУ “Черноризец Храбър;
  • Стела Даскалова – автор на книгата “Всичко започва от детството”;
  • Димитър Караманчев и Силвия Йорданова, които ще направят два уъркшопа по сугестопедия за най-малките и за тинейджъри;
  • Георги Апостолов – координатор на програмата „Безопасен Интернет“ на Фондация ПИК, член на УС на Асоциация „Родители“ – главен партньор в Центъра за безопасен интернет;
  • Гергана Павлова и Пламен Петров – ментори към Junior Achievement и основатели на първата българска програма за коучинг

Конференцията Digital KidZ ще се проведе на 1 ноември, събота, в хотел “Земята и хората”, София. Организатор на събитието е NEWTREND: MEDIA | MARKETING | EVENTS.

Билетите са вече в продажба, цените за ранна регистрация, активни до края на месец септември, са на цена от 35 лв. и включват достъп до всички лекции в рамките на конференцията, кафе паузи и зона за (дигитални) забавления за децата. Деца на възраст 5-15 години са поканени БЕЗПЛАТНО на конференцията, за да преживеят дигиталните технологии по един нов, забавен и интерактивен начин.

Повече за програмата и лекторите, можете да научите от организаторите в интервюто ТУК или на сайта на събитието – http://digitalkidz.newtrend.events/.

Свързани публикации