Game Dev Summit 2012 събира професионалисти в създаването на игри

Как се програмира игра? Какъв е приносът им към дигиталния климат в България и ЕС? Къде в България човек може да научи как се правят игри и да намери професионална реализация в тази сфера? 

Отговорите на тези въпроси, както и лекции с участието на водещи фигури в сферата на създаването на игри, дискусионни панели и презентации на професионални продукти ще намерите в програмата на Game Dev Summit Bulgaria 2012 от 22 до 24 септември в зала Витоша на Интер Експо Център – София. Годишната конференция за разработка на игри ще срещне авторите на компютърни, видео, конзолни, уеб-базирани и мобилни игри.

Сред лекторите са:

– Чеват Йерли – основател и изпълнителен директор на Crytek – една от най-големите независими компании за разработка на игри (CryEngine, Far Cry, Crysis – 1, 2, 3);

– Д-р Малте Берман – главен секретар на Европейската федерация на разработчиците на игри;

– Йенс Хилгерс – човекът в основата на Лигата за електронни спортове ESL, която превърна игрите в спорт и състезателна дисциплина.

Освен специалните гости тази година конференцията за разработка на игри събира на едно място представители на най-големите български (или работещи в България) студия и дава възможност за директен контакт с постоянно нарастващото общество на гейм дивелъпърите у нас. Палев Хаджиев, специалист „Подбор“ в JobTiger, ще модерира панела за кариера в гейм бизнеса, който ще се проведе в съботния ден.

Програмата на Game Dev Summit Bulgaria 2012 е ориентирана както към професионалисти, така и към хора, които обичат игрите, искат да надникнат в кухнята на тяхното създаване, желаят да превърнат любимото си хоби в професия или просто да научат повече за развлекателния бизнес.

За да се запознаете с условията за участие и регистрация на конференцията заповядайте тук.

Във видеото ще чуете презентацията на Джулиън Голъп, Ubisoft от миналогодишното издание на събитието на тема: „Как да навлезем в гейм индустрията? Какви умения са нужни, за да успеем?“

Game Dev Summit Bulgaria 2012  е част от официалната програма на ОN! Fest 2012. Организатори на събитието са Гейминг Ентъртейнмънт ООД и Агенция Булгарреклама, с генералната подкрепа на Autodesk и Нов Български университет. JobTiger е партньор на събитието.

 

Публикации от серията