Какъв искаш да станеш, когато пораснеш?

В деня на детето всички някак по навик си спомняме онези хубави времена, когато щуреехме безцелно с колелата, ядяхме зелени джанки, пиехме сокчета от 10 стотинки и си живеехме безгрижно летата. За едни това време не е чак толкова отдавнашно, а други може би имат усещането, че то е блед спомен от някой друг живот. Всички ще се съгласим с едно – детството е едно от най-хубавите времена, то ни дава спомени, които и до днес топлят сърцата ни и през просълзени от носталгия очи се усмихваме, когато гледаме прашните албуми с опърпани снимки! И както казват мъдрите хора: във всеки един от нас живее едно дете, за което трябва да се грижим ежедневно.

Е, ние от JobTiger вече 16 години подкрепяме порасналите деца, подкрепяме ги да сбъдват мечтите си, да пазят пламъка в себе си и да не спират да търсят и да преоткриват света! Тази мисия за пореден път вдъхнови нашия екип, който успя на 24 май, в деня на най-светлия и тачен празник, да си поговори повече със завършващите. Разбрахме повече за техните мечти, блянове, страхове и потърсихме отговор на вечния въпрос „Какви искаме да станем, когато пораснем?“.

Преди седмица успяхме да се запознаем с толкова много млади и осъзнати хора, всеки един от тях силно мечтаещ, вярващ и търсещ житейския си път. Едни ще останат да учат тук, други ни споделиха, че ще учат в чужбина и после ще се върнат в България, а трети все още не знаеха с точност – какви искат да станат, когато „пораснат“. Но едно обединяваше всички – обединяваше ги онзи младежки плам в очите и вярата в сърцето, че най-доброто предстои, че имат силата да променят обществото ни към по-добро, че светлото бъдеще чука на вратата!

В деня на детето, екипът на JobTiger, пожелава на всички пораснали деца да пазят детския си мечтателен дух. А ако той им се струва, че е леко овехтял и запрашил се, нека да намерят сила, вдъхновение и желание да сложат розовите очила поне за секунда и да си кажат: днешният ден е едно малко чудо и от мен зависи да му се насладя до край!

 

Свързани публикации