Клуб „Финанси“ към Икономически Университет – Варна организира национален конкурс за студентско есе

Клуб „Финанси“ при Икономически университет – Варна организира национален конкурс за студентско есе. Право на участие имат всички студенти в акредитираните висши учебни заведения в България.

Участниците могат да пишат по една от следните теми:

1. „Всички модели са грешни, но някои са полезни“ – Защо използваме модели в икономиката?

2. „Често е рационално да не си съвсем рационален“ или за рационалното поведение на икономическите агенти

3. Защо инвеститорите бягат от България?

eseАко си студент в български университет и харесваш икономиката и финансите…

Ако имаш мнение и искаш то да бъде чуто…

Ако обичаш да твориш и търсиш къде да покажеш таланта си…

Включи се в конкурса!

Най-доброто есе ще бъде наградено с 250лв. и едногодишен абонамент за в. „Капитал“. Отличените с второ и трето място съответно ще получат 200 лв. и 100 лв. Междунанродни студентски карти ISIC и USB памет ще получат авторите на десетте най-добри творби. Сред наградите са и 80 книги и други предметни награди. Всички автори ще получат сертификат за участие.

Най-добрите есета ще бъдат публикувани.

Всеки студент може да изпрати авторското си есе в размер до 5 страници на адрес finance-club@ue-varna.bg. Крайният срок е 30.03.2014г. Творбите ще оценява авторитетно жури, съставено от преподаватели от ИУ – Варна. Председател е проф. Стефан Вачков – ръководител катедра „Финанси” на ИУ – Варна. Награждаването ще се проведе през месец април в Икономически университет – Варна.

Клуб „Финанси“ към едноименната катедра на Икономически университет – Варна е независимо, непартийно, неправителствено сдружение на студенти, преподаватели и възпитаници на университета. Клубът създава редица партньорства със студентски, бизнес и неправителствени организации в България и чужбина и организира множество събития, чрез които се развиват знанията и уменията на младите проактивни хора. Повече информация за конкурса и Клуба можете на откриете на официалния му сайт – http://finance-club.ue-varna.bg/ както и на Facebook страницата му www.facebook.com/FinanceClubUE.

HR компанията и кариерен сайт JobTiger и платформата за студентски клубове по интереси Kosher са медийни партьори на националния конкурс за студентско есе. 

Публикации от серията