Наближава ИТ форумът HackBlagoevgrad

hb

Между 14 и 20 ноември 2016 г. ще се проведе едноседмичният ИТ форум HackBlagoevgrad. Иновативното за региона събитие е дело на група студенти, които искат да докажат, че и в Благоевград има множество запалени ИТ ентусиасти, които вярват в бъдещето на технологиите и в способностите на младите хора да поемат инициативата за позитивна промяна! Основната отговорност за организацията на едноседмично събитие се поделя между The Hub в Американския университет в България, в математическа гимназия „Акад. Сергей Павлович Корольов“в Благоевград и други последователи за общата ИТ мисия. Основен партньор на събитието е HackBulgaria, които неуморно години наред градят младата ИТ общност.

Очаква се 15 компании в сферата на технологиите да вземат участие на мероприятието, което ще се проведе в кампуса на Американския университет в България. Събитието HackBlagoevgrad има два етапа:

  • Между 14ти и 18-ти ноември ще се състои конференцията, на която ще има презентационни панели и работилници на фирмите участници.
  • ОТ 18-то до 20-ти ноември пък ще се проведе Хакатонът, на който сформиралите се екипи ще работят по иновативни ИТ идеи.

Надсловът на хакатона е Hack to the Next Level, неслучайно избран, защото участниците ще впрегнат идеите си в посока измисляне на иновативни продукти, които могат да решат проблеми, както на локално, така и на национално ниво. Разбира се, както следва за всяка надпревара, организаторите са осигурили награди от 2500, 1500 и 750 лева за първите три отбора!

За да вземете участие в предстоящото събитие е нужна само предварителна регистрация тук.

За повече информация може да се свържете с организаторите на имейл адрес: thehub@hackblagoevgrad.org или да посетите официалния сайт на събитието: http://hackblagoevgrad.org/.

 

jj

Свързани публикации