Над 200 са кандидатите за първия iOS курс на MentorMate Academy

Разработчик на мобилни приложения ще е най-търсената ИТ професия до 2020-та година. Тази прогноза, направена преди няколко месеца от сайта ItCareeFinder.com, заедно със сериозния пазарен дял на Apple, които само за второто тримесечие тази година са продали 26 млн. телефона iPhone и 17 млн. iPad устройства, обещава добри перспективи за програмистите.

Развитието на мобилните платформи и приложения обаче е толкова бързо през последните няколко години, че компаниите не успяват да намерят добре подготвени специалисти, които да познават специфичните технологии и сравнително нови програмни езици като Objective C, използван за операционната система iOS в продуктите на Apple.

Затова самите работодатели започнаха да организират курсове за подготовка на такива кадри. Така направи и MentorMate – американска компания за изработване на мобилни приложения за iOS, чийто развоен център се намира в България. Българският офис обяви, че стартира първото безплатно обучение за iOS, като за целта са подготвени обучители, специално оборудвана с Mac mini зала и тримесечни интензивни практически упражнения, след които компанията може да предложи работа на успешно завършилите курса.

Само ден преди крайния срок 220 души са се регистрирали за първия тест, който ще отсее най-добрите кандидати. Курсът започва на 1 ноември, а повече за инициативата може да научите от видеото.

Публикации от серията