Още 4 технически умения, които да придобиете безплатно до края на годината

Още 4 технически умения, които да придобиете безплатно до края на годината

Представяме ви продължението на списъка с полезни общи технически умения, с които при добро желание можете да се сдобиете до края на тази година, при това безплатно. Това са базисни умения, които могат да се надграждат, но дори основите ще направят впечатление на всеки работодател и ще ви помогнат да се движите напред в кариерата си, независимо в коя сфера е избраната от вас реализация.

  1. Система за управление на съдържанието

CMS (content management system) е инструмент за управление на онлайн съдържанието: сайтове, блогове или всичко, което включват те – текстове, изображения, видео и т.н. Всеки, който иска да създаде онлайн съдържание, се нуждае от такава система. Разликите в тези платформи са минимални, т.е. познавате ли един вид, е много вероятно да се справите с останалите.

Направете си сайт или блог в WordPress – най-разпространената CMS. Повече напътствия ще откриете тук и тук. Ако вече имате сайт, постарайте се да проследите процеса от раждането на идеята до публикацията на готов смислов продукт.

  1. Маркетинг чрез присъствие в социалните медии

Днес всяка компания, всяка публична фигура, дори всеки специалист трябва да е активен в социалните медии и да е на разположение на потребителите. Някои са склонни да подценяват тази задача. Неслучайно обаче има специалисти, които се занимават приоритетно с маркетинга в социалните медии. Те ще ви кажат, че за да бъде сериозно вашето присъствие в тези публични пространства с динамичен живот, е необходимо да се научите как да планирате и разпределяте постове, туитове и т.н. Тази организация на дейностите ще направи всеки тип брандиране по-ефикасен.

За да се движите към успех в тази посока, безплатно може да ви помогне Hootsuite. Прочетете ръководството за бързо стартиране, за да се запознаете с предлаганите стратегии за действие.

  1. Програмиране

Не е задължително да обмисляте кариера в IT сектора, за да се възползвате от предимствата, които ви дава умението да програмирате. Ако познавате основите в тази област, това най-малкото ще ви позволи да разберете повече за това, как работят инструментите, които използвате всеки ден, и да ги използвате по-пълноценно. Също сами ще се справяте по-лесно с възникналите проблеми, вместо да чакате специалист да ви спаси.

Регистрирайте се в Skillcrush 10-day Bootcamp, за да научите основите на езиците, използвани за създаване на уеб сайтове, HTML и CSS. Дори вече да имате сайт, създайте нов, за да упражните новите си суперсили.

  1. Управление на проекти

Проследяването на задачите и съобразяването с графиците е от ключово значение за всяка професия. С толкова приложения и услуги, които се предлагат за по-лесна организация на работата, вече е задължително да познавате поне някои от тях.

Налични са множество инструменти за управление на проекти. Няма да ви предлагаме дълъг и объркващ списък, а само няколко, които позволяват споделянето на задачите: Trello, Wunderlist или Todoist. Първо ги опитайте, за да се справите с личния си списък със задачи – така ще разберете кое от тях е най-подходящото за вас и екипа ви.

Три технически умения, които да придобиете безплатно

Публикации от серията