Откриване изложба с илюстрации “Молив” на Яна Казакова и представяне на детска книга “Истории от големия двор” на 22 октомври в SOHO

17 октомври 2014 Спонсорирана публикация

SoExhibition_Moliv_posterОт 22 октомври до 27 ноември зелената къща ще ви представи въображението на Яна Казакова, разгърнато в 28 изпъстрени с моливи илюстрации. Във вечерта на откриването, между 19 и 21 часа, ще имате възможност да си  поговорите с авторката за цветния й свят под звуците на подходяща музика и пийване.

Вдъхновението си Яна намира в животните, планината, морето, скалите и снега, излива го в творбите си и го насочва към децата. Защото за разлика от възрастните, малчуганите не са ограничени в мисленето си и нямат нужда от обяснения защо нещо е нарисувано по даден начин.

Освен картините Яна, Иван Раденков и Александър Маринов ще покажат и разкажат историята на едно охлювче на име Арко и таралежчето Алкау. Те се зараждат във въображението на малкия Явор, чийто баща – писателят Иван Раденков, създава десетки истории, за да доразвие фантазията на детето си в тези първи мигове на съзидателност. Впоследствие, когато двамата виждат имагинерните си приятели на скицника на Яна, едновременно възкликват, сякаш виждат отдавна загубен приятел: „Аррррркооооо!… Алкаууууу!“.

…и така се ражда нещо красиво – първата книжка от поредицата „Истории от големия двор“. 

Повече за авторката можете да намерите тук.

soho

SOHO e арт коуъркинг пространство в центъра на София с ежемесечнa програма от културни и професионални събития  (със свободен вход), такива със социална насоченост, музикални концерти и тематични базари. Клиентите на SOHO са общност от сходно мислещи професионалисти, което насърчава творчеството и обмена между обитателите му. SOHO подкрепя множество инициативи и подпомага организации от неправителствения сектор в тяхното развитие. SoExhibition е ежемесечното зареждане на стените в SOHO с храна за душата под формата на картини, фотографии и инсталации.

Публикации от серията