Предстои първата конференция за програмиране за мобилни устройства в България – MobCon BG

След две успешни издания в Минеаполис, САЩ, за първи път в София ще се проведе MobCon BG. Събитието ще се състои на 5 април 2014 в Интер Експо Център. 

Конференцията за мобилни технологии събира на едно място известни лектори, специализирани в областта на мобилните технологии и хора, които практикуват или се интересуват от разработката на приложения за различни мобилни платформи. По време на MobCon BG ще се състоят 20 сесии, като основните теми включват iOS Development, Android Development, Windows Phone Development, Hybrid and Mobile Web Development, Wearables, Monetization & App discovery, Mobile Testing, UI/UX Design, Mobile Data Security, Architecture & Infrastructure. Лектори на конференцията ще бъдат български и чуждестранни експерти с опит в най-иновативните мобилни технологии. Очакванията са MobCon BG да бъде посетена от над 400 човека, основно програмисти, тестери, предприемачи и ИТ специалисти.  

1004938_614009072006389_1304519187_n

По време на българското издание ще се проведе и конкурс за най-добра идея и реализация на мобилно приложение MobDemo, в който всеки може да участва. Условията на конкурса могат да бъдат разгледани на http://www.mobcon.bg/mobdemo/Първо място ще получи 2 000 лв. парична награда плюс 10 000 лв. кредит за програмиране на мобилното приложение. Второ място ще получи 5 000 лв. в кредит за програмиране, а трето място – 3 000 лв. кредит за програмиране. Трите най-добри приложения се определят от посетителите по време на конференцията. Гласуването ще става на мобилно приложение, изработено специално за MobCon BG. 

Основен партньор на MobCon BG е УниКредит Булбанк. Водещата банка в страната за пореден път доказва ангажимента си към развитието на новите технологии след като съвсем наскоро представи новия дизайн на своето приложение за мобилно банкиране – Bulbank Mobile за iOS и Android.

Като банка ние изключително много залагаме на развитието на новите технологии, защото виждаме, че те са нашите нови канали за контакт с клиентите. УниКредит Булбанк вече инвестира доста в развитието на своето онлайн и мобилно банкиране, както и в иновативни проекти като откриването на първия „Банков филиал на бъдещето“ и ще продължим да работим в тази посока. Едновременно с това даваме път на нови добри идеи с конкурси като MobCon BG и нашия собствен проект UniCredit App Challenge”, каза Левон Хампарцумян, главен изпълнителен директор на УниКредит Булбанк и председател на УС.

Освен  УниКредит Булбанк, основен спонсор на MobCon BG е и MentorMate. 

Конференцията ще се състои с медийната подкрепа на JobTiger.

Публикации от серията