Първият безплатен курс от Innovation Center стартира

В събота, 12 април 2014г., стартира първият безплатен курс за Дизайн и разработка на мобилни приложения за Android, който се организира от Софийски университет „Св. Климент Охридски“ и JobTiger с подкрепата на Samsung.

Обучението бе открито от Кристина Щерева – ПР мениджър в Samsung, Нели Малакова – Старши специалист „Подбор“ в JobTiger и лекторите от Musala Soft – Борис Странджев,  Team Leader, Георги Цанков, Senior Software Engineer и Атанас Цанков, Software Engineer. 

IMG_1112

Курсът за дизайн и разработка на мобилни приложения е част от съвместния проект на Samsung  и Софийски университет „Св. Климет Охридски” – Център за иновации и технологии”,  чиято основна цел е да подобрява дигиталните умения на младежите като още едно допълнително предимство за тяхната професионална реализация. Освен това, той им осигурява най-доброто обучение, благодарение на технологиите и интегрираните решения на Samsung.

IMG_1125Обучението е изцяло практическо, насочено към придобиване на нови знания, развитие на меки умения и надграждане на техническите компетенции на младежите. В него ще вземат участие 20 курсисти между 18 и 25 години от различни учебни заведения, минали успешно предварителен изпит за входно ниво.  По време на курса те ще имат възможност да научат как да изграждат от основи и направят привлекателни за потребителите комплексни Android приложения. Освен техническите познания, студентите ще придобият и меки умения. В рамките на два учебни часа, специалисти от JobTiger ще помагат на курсистите да изготвят автобиография и мотивационно писмо. С всеки един от тях ще се проведе и индивидуално кариерно консултиране с цел подкрепа при избора на професия и търсенето на подходяща позиция.

По време на курса, участниците ще имат възможност да се срещнат и с други специалисти от брашна и да получат много ценни съвети и напътствия в сферата на мобилните приложения и софтуерните решения. Сред тях са Йордан Желев, Software Engineer и Димитър Димитров,  Senior Software Engineer в Musala Soft.

В края на курса, всеки от участниците ще има разработено собствено портфолио и ще получи индивидуално кариерно консултиране. Успешно завършилите курса участници ще получат сертификат от Софийски университет „Св. Климент Охридски“ и ще бъдат препоръчани на подбрани работодатели, търсещи специалисти в сферата на завършения курс.

IMG_1126

Публикации от серията