SEO оптимизацията – защо е важна?

SEO оптимизацията – защо е важна?

С всяка изминала година всеки от нас започва да прекарва все повече време в интернет. Вече, ако се зачудим за някой факт или искаме да намерим магазин, аптека или друго любопитно нещо нямаме навик да питаме другите, а казваме ще питам GOOGLE. Но замисляме ли се какво всъщност се случва и защо виждаме определени сайтове първо, а след това останалите. По какъв критерий се избира кое да видим първо? Как ни разбира какво точно търсим?

На много от тези въпроси отговор може да даде SEO оптимизацията.

Какво всъщност е SEO?

SEO е абревиатура на search engine optimization – процесът на подобряване видимостта на уеб сайт в търсачките. Как ще се структурира информацията в един сайт, така че неговите страници лесно да бъдат открити от търсещите машини.

Търсачките или търсещите машини като Google, Bing, Yahoo, работят на принципа на алгоритми и ключови думи. При изписване на дума или фраза от страна на потребителя в полето за търсене дадената търсеща машина започва да обхожда множество сайтове в Интернет, за да намери най-подходящите резултати.

Защо е важно?

За всяка една компания или стартиращ бизнес е важно той да се позиционира добре в интернет и да бъде разпознаваем сред потребителите. За да бъде един сайт на по-предни позиции и да трупа трафик е необходимо да се оптимизира. SEO оптимизацията на уеб страниците цели да направи така, че съдържанието било то текстове, изображения, видеа, анимация да бъде лесно откриваемо при търсене по ключови думи в браузърите. Сайтове с добре направена SEO оптимизация излизат в по-предни позиции.

Като цяло SEO оптимизацията е процес, който се свързва не само с извеждането на сайтовете в търсачките, а и с цели маркетингови кампании независимо дали са онлайн или офлайн.

Целта на SEO оптимизацията е да скъси дистанцията между производителя / търговеца и потребителя, като осигури позиционирането на корпоративните сайтове в уеб пространството, така че те възможно най-често да попадат в полезрението на целевата група.

За да се извърши цялостна SEO оптимизация най-често се търси фирма предлагаща услуги в тази сфера. За хората с желание за учене има и възможности да получат необходимите знания, чрез включване в обучения, обхващащи конкретни части от целият процес по search engine optimization.

Една такава възможност е предстоящото обучение „SEO обучение за начинаещи, където ще научите какви са тайните на търсъчките и процесите им на работа; кои са добрите маркетингови стратегии, които да използвате; кои са основните фактори които Google взема предвид при търсене. Какво още ще разкрие обучението може да разберете, ако се запишете използвайки следния линк.

Свързани публикации