София посреща Hyperloop на Елон Мъск в рамките на WEBIT.FESTIVAL

6c3c4f81-bf17-4ca9-a997-801a41fc3bdcЧуйте и вижте творението на създателя на Tesla и SpaceX, което ще промени транспорта завинаги на 19 и 20 април

„Когато за първи път чух за проекта Hyperloop на създателя на колите Tesla и SpaceX, Елон Мъск, преди 3 години, бях на една технологична конференция и си спомням, че доста от хората в залата се подсмихваха и шегуваха за бъдещето на проекта му“ казва Пламен Русев, председател на Webit.Foundation, инвеститор, сериен предприемач и филантроп.

„Всички бяхме наясно, че физиката го позволява и че идеята е брилянтна, но Елон Мъск говореше как ще промени из основи една от най-консервативните и бавно развиващи се индустрии – транспортната. Истината е, че си представях, че може би ще си купя билет, за да се возя на Hyperloop някъде към 2065 г. Преди 3 години не знаех, че греша с 45 години…„ продължава Русев.

Днес повече от 200 милиона долара вече са инвестирани в проекта, а Дирк Алборн, главен изпълнителен директор и съосновател на Hyperloop Transportation Technologies (HTT), обяви, че HTT е постигнала споразумение със словашкото правителство да проучи изграждането на локална система Hyperloop.

Транспортната система представлява капсула, която се движи в тръби, в които има вакуум, и ще бъде в състояние да ускорява до 1,223 км/ч.

Според Алборн, следващите стъпки ще включват идентифициране на маршрут, който може да се свърже Братислава, столицата на Словакия, с Виена и Будапеща. Едно пътуване от Братислава до Виена може да отнеме около осем минути с Hyperloop.

Словашкият вестник Правда потвърди споразумението с Мириам Зиякова, говорител на Министерството на икономиката.

Алборн очаква словашкият Hyperloop да струва между $200 и $300 милиона и да приключи до 2020 г..

Повече за проекта и за бъдещето му в Европа можете да чуете лично от съоснователя и главен изпълнителен директор на Hyperloop Transportation Technologies Дирк Алборн, който ще бъде един от 180-те лектори на предстоящия Webit.Festival Europe.

Предвид огромния интерес към събитието, организаторите покриват нови конферентни площи с цел побиране на всички желаещи да присъстват и билети все още могат да се закупят онлайн от сайта на събитието www.webit.bg.

Свързани публикации