Стартира отново курсът по икономическо развитие „Microeconomics of Competitiveness“

Стартира отново курсът по икономическо развитие „Microeconomics of Competitiveness“

За девета поредна година се организира курсът по икономическо развитие „Microeconomics of Competitiveness (MOC)” – част от т.нар. „Харвардски курсове“. Началото му е на 11 октомври от 18:30 часа, в зала „Америка за България“ на Софийски университет „Св. Климент Охридски“ и ще се провежда всеки вторник и четвъртък. Крайният срок за кандидатстване е 7 октомври 2016 г.

МОС представлява серия от лекции, в рамките на които участниците разглеждат реални казуси в областта на икономическия растеж и развитие. Лекциите се водят от българи, завършили в Харвардския университет, които са и инициатори на програмата.

Учебните материали се базират на бизнес казусите, разработени и използвани в класа на проф. Майкъл Е. Портър в Harvard Business School. В допълнение, участниците развиват и собствени проекти с практическа насоченост към решаването на реални проблеми в българската икономика, като се срещат с представители от бизнеса, браншови организации и университети.

Участниците получават и изключителен достъп до алумни организацията, която предоставя възможности за много контакти и развитие на общи бъдещи проекти.

Лекциите са изцяло на английски език и участието в тях е напълно безплатно. За да се включат, кандидатите трябва да изпратят следните документи на info@economicstrategy.org:
– есе на тема „What are your career aspirations? How will the CESC courses help you achieve them?”,
– автобиография
– кратка академична справка на изучваните от тях предмети и оценките по тях.

Повече информация можете да намерите на следния адрес: www.economicstrategy.org/moc

Свързани публикации