Стартира вторият безплатен курс за Дизайн и разработка на мобилни приложения за Android

На 8 ноември, събота,  стартира второто за тази година издание на безплатния курс за Дизайн и разработка на мобилни приложения за Android. Той се организира от Софийски университет „Св. Климент Охридски” и JobTiger, с подкрепата на Samsung.

DSC_0068

В продължение на месец младежи с изявени интереси и познания в сферата на информационните технологии и разработка на софтуер подаваха своите кандидатури. На 1 ноември се състоя и входен тест, до който бяха допуснати 48 човека от общо 114 кандидатствали. А най-добрите 24 от тях вече стартираха и самия курс.

DSC_0104Обучението в курса е изцяло практическо, насочено към създаване на собствени мобилни приложения, базирани на конкретен бизнес сценарий и ще продължи 3 месеца. Паралелно с уменията за разработка на мобилни приложения на Android, участниците ще развият предприемачески умения, както и знания за бизнес развитие, което е нов модул към второто издание на курса. Също така, те ще придобият знания за планиране на тяхната професионална кариера.

Лектори в безплатния курс за Дизайн и разработка на мобилни приложения за Android са доказали се професионалисти от Musala Soft и The Business Institute, както и гост-специалисти от други компании.

Първото издание на курса завърши много  успешно през юни 2014г. Над 70% от участниците успяха в рамките на два месеца след завършването на обучението да си намерят работа като Andrоid Developer или на позиция, свързана с прилагането на новите знания. И защото винаги се стремим да надграждаме направеното, настоящето издание на курса включва разработката на Android приложение, чийто бизнес смисъл предварително ще бъде проучен и защитен от всеки участник. Идеята е да се дадат знания и умения за предприемачество, а защо не и за стартиране на собствен бизнес в тази сфера.

DSC_0073

В края на курса, участниците, успешно преминали обучението, ще получат сертификат от Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Освен това, курсистите ще бъдат препоръчани на подбрани работодатели, търсещи специалисти в областта на дизайн и разработка на мобилни приложения за Android.

 

Курсът за разработка и дизайн на мобилни приложения е част от Центъра за технологии и иновации, създаден от Софийски университет в партньорство със Samsung. На глобално ниво, една от основните цели на Samsung е да се бори с младежката безработица. Всички курсове и инициативи в рамките на този център ще предоставят на младите хора свободен достъп до най-високите технологии, допълнително качествено и практическо ИТ образование. 

Публикации от серията