Стартира записването за безплатния курс по „Програмиране с Java” за младежи

Технически университет – Варна и Samsung, с подкрепата на JobTiger и The Business Institute, организират безплатен курс по „Програмиране с Java“ за младежи.

1MO_4429Обучението е изцяло практическо, насочено към надграждане на уменията по обектно ориентирано програмиране на студентите, използвайки Samsung технологиите. По време на курсa ще се работи и за развитието на предприемаческите умения и знания за бизнес развитие на курсистите. Също така, те ще придобият знания за това как да планират своята професионална кариера.

Лектори в курса ще бъдат доказали се професионалисти от Musala Soft, The Business Institute и JobTiger, както и гост-специалисти от други компании.

По време на обучението, всеки от младежите ще има възможността да създаде прототипно приложение, което да демонстрира последователно новонаучените неща. Освен че ще надградят техническите си и бизнес познания, с всеки от младежите ще се проведе и персонално кариерно консултиране.

В края на курса, участниците, успешно преминали обучението, ще получат сертификат от Технически университет – Варна. Освен това, курсистите ще бъдат препоръчани на подбрани работодатели, търсещи специалисти в областта на програмирането с Java.

Курсът по „Програмиране с Java“ стартира на 18 април 2015 г., а желаещите да се включат могат да кандидатстват до 5 април. Повече информация за курса можете да откриете тук: http://www.jobtiger.bg/innovation-center-varna/.

Курсът по „Програмиране с Java“ е част от програмата „Innovation Lab“ на Samsung, чрез която компанията създава практически курсове за студенти, благодарение на които младежите подобряват дигиталните си умения, придобиват квалификация в отделна технологична област и се подготвят за бъдещата си реализация на пазара на труда. Всички курсове от тази програма се провеждат в Лабораториите за иновации на Samsung.

Публикации от серията