Стефан Ставрев, Hackafe: „Има поле за развитие и на embedded systems в Пловдив“

На 27 октомври, в Пловдив, в Limacon – co-working space, се проведе първата по рода си професионална среща за разработчици Plovdiv IT Meetup – Liebherr Edition. Събитието постави началото на планирана поредица от подобни срещи, които ще започнат редовно да се провеждат в града под тепетата. Всички заинтересовани програмисти и разработчици, които желаят да научат какво се случва в областта на софтуерното програмиране в Пловдив и  да изпият по бира, са добре дошли на следващите прояви.

По време на събитието разговаряхме със Стефан Ставрев, Председател на местната организация Hackafe, която ни съдейства при организацията на срещата. Той сподели, че по-комерсиалното програмиране е правенето на сайтове и уеб базирани системи е все още най-търсено, но има място и за специалисти по embedded systems. Според него на мнозина програмисти им е омръзнало да правят само сайтове и има вероятност част от тях да се насочат именно към програмирането на устройства. Той сподели и общата ситуация на пловдивския пазар на ИТ услуги, както и последните тенденции, които са интересни на местната ИТ общност.

Това бе първото от поредица IT събития, които ще бъдат организирани в град Пловдив, поставяйки основата на пространство за срещи между компаниите и програмистите, от която всеки ще може да извлече ползи. Можете да очаквате в jobtiger.tv  и още разговори, проведени с други участници в това събитие, както и бъдещи материали от следващите подобни инициативи.

 

Свързани публикации