Ученици от Хасково се запознават с професиите на бъдещето

Кампанията Trends of Tomorrow 2014 на Samsung и JobTiger обучава учениците как да започнат успешна кариера. До момента над 800 гимназисти от Ловеч и Хасково получиха професионални съвети за бъдещото си кариерно развитие в рамките на програмата.

хасковоМиналата седмица екипът ни бе в Хасково, където имахме възможност да обсъдим най-интересните професии за учениците от 10 и 11 клас на Гимназия с преподаване на чужди езици „Проф. д-р Асен Златаров“, Професионална гимназия по туризъм „Александър Паскалев“, Финансово-стопанска гимназия „Атанас Буров“ и Природо-математическа гимназия „Акад. Боян Петканчин“. Без никакво учудване, професии като графичен дизайнер и софтуерен инженер бяха не само правилно посочени като професиите на бъдещето, но и са много напред в предпочитаните от младежите поприща.

Заразени от емоцията на вълнуващите се млади хора, много от учителите проявиха желание също да попълнят теста ни за кариерно ориентиране. За огромно щастие и успокоение на екипа, всички учители, инициирали самостоятелно попълване на въпросника, потвърдиха за себе си още веднъж, че са направили правилния избор със своята професия.

хасково 1

Тестът „Коя е моята професия?” е достъпен и онлайн във фейсбук страницата на кампанията Trends of Tomorrow (https://www.facebook.com/SamsungTrendsBG?ref=br_tf) и на страницата на JobTiger (https://jobtiger.tv/trendsoftomorrow), така че всички заинтересовани млади хора, които не могат да се включат в личните срещи със специалисти, да имат възможността да го попълнят, а след това, ако желаят, и да се консултират за своето професионално ориентиране.

Публикации от серията